2 000km – problém přehazovačka

3.9.2010
Dobrý den, je mi 15 let a obvykle za rok najezdíme cca 1 000km, vím, že to není nic moc, ale snažím se. Chtěl bych se zeptat jestli bych měl na to najet za rok 2 000km a co bych pro to měl udělat. Většinou za den najezdím 40km, o víkendech je to samozřejmě více. Můj druhý problém je přehazovačka. Když jedu a chci přehodit (většinou se to děje když přehazuji z 5 na 6 a z 6 na 7) dlouho se nic neděje, opravdu dlouho a až po dlouhém čase se přehodí. Chci se zeptat jestli bych to dokázal doma nějak poštelovat aby to fungovalo jak má, nebo jestli bych měl dát kolo do serisu. Děkuji za odpovědi, s pozdravem Jan Paukner

Milý Jeníku. Najeté kilometry záleží na tvém volném čase a jeho organizaci. Pokud máš jako cíl najet 2000 kilometrů ročně, pak si tuto sumu rozděl do jednotlivých měsíců a podle toho si pak spočítej objem (počet kilometrů které musíš najet) na jednotlivý týden či den. Počítej ale i s tím, že v zimních měsících toho moc nenajezíš a tak je potřeba si v těch jarních a letních trochu přidat. Jestli ti mohu ale poradit, pak dbej na to, aby ti ježdění na kole hlavně přinášelo radost, a aby to nebylo jen tupé polykání kilometrů.

Seřizování přehazovačky je dobře popsáno na serveru www.ivelo.cz v sekci Servis. Můžeš se pokusit přehazovačku seřídit dle návodu, který tam najdeš. Věřím, že se ti to povede, já to v tvém věku také zvládnul. Přeju ti hodně pěkných kilometrů!

Jaroslav Novák

kategorie dotazuMTB technika

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu