Premiéra závodu Tour of the Alps právě probíhá

21.4.2017
<p>Premiéra cyklistického závodu “Tour of the Alps” právě probíhá v Tyrolsku. Nástupnický závod po “Giro del Trentino” patří k nejzajímavějším závodům letošního roku.</p>

Pět dní čisté vášně. Trasa “Tour of the Alps” vede stejně jako 40 předchozích ročníků Giro del Trentino přes Tyrolsko, Jižní Tyrolsko a Trentino. Doménou závodu jsou úžasná scenérie závodu a náročný profil tratě. Trať Celkem se jedou dvě etapy v Tyrolsku, jedna v jižním Tyrolsku a 2 v Trentinu. Cyklisti na trase závodu projedou všechna tři hlavní města Innsbruck, Bolzano a Trento. První etapa začala ve městě Kufstein, pokračovala kolem jezera Walchsee směrem na Kramsach a skončila horským sprintem na hrad Hungerburg u Innsbrucku. Etapu vyhrál Michele Scarponi. Druhá etapa musela být kvůli sněhu zkrácena a vyhrál ji Rohan Dennis. 18 cyklistyckých stájí Závodu Tour of the Alps se letos zúčastní 18 týmů a celkem 144 jezdců. Největší hvězdou je Ital Fabio Aru ze stáje Astana, který v roce 2015 vyhrál Vueltu a skončil druhý na Giro d’Italia.

Více informací: https://tourofthealps.eu

*

Tyrolsko patří s více než 11,5 miliony návštěvníků z více než 50 zemí světa a 47 miliony noclehů v turistickém roce 2015/16 k nejoblíbenějším prázdninovým destinacím v Alpách. Hosté si v létě i v zimě cení jedinečné přírody, vysoké kvality obsluhy, infrastruktury, ale také mimořádně pohostinnosti místních lidí. Organizace Tirol Werbung GmbH se sídlem v Innsbrucku je turistická marketingová organizace Tyrolska.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu