Gymnázium Jeseník přijímá uchazeče do cyklistické třídy

4.12.2015
<p>Gymnázium Jeseník přijímá do čtyřletého navazujícího studijního programu zájemce o sportovní vzdělání. Kmenovými sporty jsou cyklistika, běžecké lyžování a sjezdové lyžování.</p>

Trenérem běžkařů je bývalý reprezentační trenér Květoslav Žalčík, cyklistů Rostislav Brokeš ve spolupráci s Vlastimilem Mlynářem, sjezdařů Alena Danielková.

Cyklistická sekce tak navazuje na tradici Vrbenského gymnázia, kde působil v roli trenérů celý klan Mlynářů až právě po Vlastimila Mlynáře, někdy i ve spolupráci s jeho bratrem Zdeňkem Mlynářem. Z této jesenické líhně vzešli závodníci jako Petr Hampl, Lubomír Petruš, Matěj Lasák, David Dvorský a mnozí další.

Gymnázium Jeseník s více jak stoletou tradicí kombinuje kvalitní sportovní přípravu s kvalitní vzděláním s ohledem na přípravu k maturitě a návaznost na studium na vysoké škole.

• Všichni trenéři mají minimálně 2. trenérskou třídu a jsou kvalifikovanými pedagogickými pracovníky.

• Všichni sportovci v ročníku jsou v jedné třídě, což zajišťuje dobré studijní podmínky i při možné časté absenci.

• Každé pondělí je k dispozici školou hrazená regeneraci v místních lázních (sauna, vířivka), a následné kompenzační cvičení, masáže a konzultace s fyzioterapeutem.

• Doba výuky je přizpůsobena tréninkům, avšak celé studium je podle klasického školního vzdělávacího plánu pro gymnázia, což znamená kvalitní přípravu na maturitu a následně vysokou školu.

• Škola poskytuje do určitě míry materiální zajištění studentů (kola, běžky) a finanční pomoc při účasti na soustředěních.

• Pro dojíždějící žáky je zde možnost ubytování na internátu s celodenní stravou.

Více informací na http://www.gymjes.cz/

nebo u trenéra cyklistů Rostislava Brokeše, tel. 778 766 192, rostabroksa@seznam.cz

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu