Bikerky z Veltěže válely na Mistrovství Evropy

21.8.2015
<p>V týdnu od 10. srpna se uskutečnilo v rakouské obci Stattegg (Graz/Štýrsko) Mistrovství Evropy v MTB Cross Country. Barvy národního týmu České republiky hájily také bikerky z cyklistické líhně Sokola Veltěž. Během 5 dnů čekaly na naše reprezentantky velmi náročné závody v alpských kopcích, a to nejenom díky velkému převýšení a technické obtížnosti tratí, ale také díky nabitému startovnímu poli, kde se sešlo téměř pět desítek nejlepších bikerek z celé Evropy.</p>

Už od prvního závodu bylo jasné, že jak Madla, tak i Zuzka se nepřijely jen zúčastnit. Obě dvě po celý týden předváděly životní výkony a v reprezentaci Lvíčat se praly o co nejlepší umístění.

Magdalena Mišoňová si nakonec veze z ME nepopulární bramborovou medaili – 4. místo!! (a na bronz jí chyběl pouhý jeden bod….). Jako malou útěchou jsou stabilní a vyrovnaná umístění v jednotlivých etapách. (7., 4., 5., a hlavně 3. místo v závěrečném XCO závodě). Team „A“, jehož součástí byla Magda, vybojoval vynikající 5. místo ze 47 týmů. Zuzana Kadlecová si dojela pro celkové 13. místo, kdy po „vlažnějším“ začátku předvedla dech beroucí výkony v posledních dvou etapách (10. a 12. místo). Pro Zuzku to byla první účast a patřila věkově k mladším závodnicím a v této kategorii může startovat i v příštím roce. A v teoreticky zredukovaném pořadí „prvoročáků“ by se umístila na 3. místě. Tým Zuzky pak obsadil krásné 20. místo. Naprosto spokojen z výkonů svých svěřenkyň je i jejich trenér Pavel Mišoň : „Holky zajely naprosto famózně, a ta atmosféra a emoce, to jsou přesně ty okamžiky, proč to děláme. A celkově pro obě to byla super zkušenost, jak se jezdí venku, co se jezdí venku a jsou bohatší o spousty nových poznání a zkušeností, které je posunou zase o kousek dál. K nezaplacení…..” Spokojen byl i reprezentační koordinátor Ivan Sova : „Děkuji za pomoc a hlavně obě děvčata, která udělala velkou práci pro oba teamy U-15 !!!”

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu