Velikost kola

16.3.2012
Chystám se synovi koupit nové kolo. Zvažovali jsme model GT Avalanche kvůli univerzálnosti. Ale nejsem si jistý velikostí. Klukovi je 14 let a měří 175 cm a zřejmě ještě poroste, takže je na pomezí M a L. Jenže jezdíme traily a hravější terén, tak nevím jestli by „L“ nebylo moc vysoké a dlouhé. Všiml jsem si, že většina kol, které testujete jsou ve velikosti odpovídající „M“.

Nezlobte se, ale mohu Vám jen schválit výběr modelu, Avalanche je vskutku velmi povedený bike, univerzální. Radit na dálku s velikostí je ošemetné, i kdybych znal Vaši délku nohou v poměru k trupu apod. a jednalo se o dospělého člověka. Proto je při výběru, kdy si nejste jistý (nevolíte například již známé kolo či značku), nepřekonatelná kamenná prodejna, kde Vám velmi rádi poradí, pomohou, nechají Vás na kolo posadit, případně Vám jej půjčí ke svezení. Pokud to má být překvapení pro syna, raději zvolte poukaz a až poté pro kolo dojděte. A navíc je tu šance, že syn se za pár měsíců vytáhne o 20 cm…
Děkuji za pochopení.
PS: Velikosti kol v našich testech odpovídají většinou tomu, kdo ten test dělá – jinou velikost má kolega Kuchler, jinou Jarda Novák, jinou Eda Pinkava nebo já.
Rudolf Hronza

kategorie dotazuRedakce

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu