Nefunkční brzdy Avid Juicy 5

27.1.2012
Dobrý den, Měla jsem na MTB brzdy Avid Juicy 5. Obě jsem reklamovala kvůli propadání páčky a poté, co mi u „opravené“ zadní brzdy začala téct kapalina, jsem je vyměnila za Shimano XT a poslala opět na reklamaci. Dle vyjádření autorizovaného servisu Avid se na těsnění nevztahuje záruka. Prý jsem brzdu příliš používala a byla špinavá (asi nějak zapomněli, že je z MTB a občas se prostě brzdit jezdit v terénu musi!). Těsnění je prý otázka běžného servisu brzdy. Chci se zeptat, jestli na to mají právo. Chápu, že mi nevymění destičky nebo koutouče na záruku, což je spotřební materiál, ale funkční by přeci brzda po dobu záruky měla zůstat. Ani v záručním listě ke kolu nic o servisu brzdy a těsnění není. Děkuju

Brzdy by měly být plně funkční, což se týká i těsnění. Nejsou-li a není-li to vinou opotřebení, je na řadě reklamace. Reklamovat je nutné tam, kde jste brzdy koupila, prodejce Vás nesmí odkázat na výrobce či dovozce. Pokud Vám prodejce odmítl uznat reklamaci, čeká Vás bohužel složitější cesta. Pokud prodávající či oprávněný servis odmítne reklamaci, požadujte písemné vyjádření a popis důvodu, proč tak učinil. S jeho rozhodnutím pak můžete buď souhlasit a převzít odpovědnost za závadu, anebo nesouhlasit. V tomto případě vás čeká nutnost vypracování znaleckého posudku, který může rozhodnout o neoprávněnosti vyjádření prodávajícího, nebo se můžete pokusit dohodnout s vedením firmy/prodávajícím. Nejkrajnější možností řešení je soudní žaloba.
Jestliže na základě Vaší reklamace v servisu brzdy opravili a ty začaly protékat, jde o nekvalitně provedenou opravu. V tuto chvíli můžete reklamovat i samotnou opravu, evidentně špatnou – pokud brzdy začaly protékat po „odborném“ zásahu v servisu, je to chyba servisu.
Každopádně záruka se vztahuje na celý produkt, ne jen na některé součásti. Půjde tedy zřejmě o výmluvu mechanika. Vy jako zákazník ale máte značná práva. Držte se a nedejte se.
Držím palce.
Rudolf Hronza

kategorie dotazuMTB technika

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu