Kellys URC 9.9

18.1.2010
Dobrý den, naskytla se mi možnost výhodné koupě kola Kellys URC 9.9. Co se týká komponentů, je to bez debat špička, ale zajímalo by mne, jestli máte nějaké zkušenosti s rámem. Hlavně co se týká tuhosti a geometrie pro závodní nasazení. Díky.

Karbonový rám Kellysu jsme testovali v době, kdy nesl označení „KELLYS DYNAMIC Carbon monocoque“. Od modelového roku 2009 dostal přívlastek „superlite“, měl by tedy být ještě o něco lehčí. Tvarování rámu ani geometrie se však nezměnila. Testované kolo (na SH Ultegra) jsem jezdil poměrně dlouho a přirostlo mi až nečekaně k srdci. Kellys byl o kilogram lehčí než cenově srovnatelní soupeři, nadprůměrně pohodlný a vizuálně zajímavý. Geometrií nijak nevybočuje ze současných standardů, pouze pokud si správně vybavuji, má o chlup delší hlavovou trubku než někteří jeho soupeři.

Nejste-li vyznavačem extrémních posedů, pomůže vám ubrat jednu podložku pod představcem. Jediným kritériem, v němž upadal Kellys do průměru, je tuhost rámu. Při silových záběrech nezažíváte onen omamný pocit stoprocentní „prkennosti“ kola. Přesto si myslím, že vás URC 9.9 nezklame.

kategorie dotazuSilniční technika

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu