Bike camp

16.9.2009
Mám dotaz ohledně bike campu zaměřeného na XC. Chtěl bych něco speciálního, prostě vyrazit klidně na dva až tři týdny naučit se trénovat na kole. Se vším, co k tomu patří. Chtěl bych radu ohledně nějakého speciálního kempu v zahraničí. Nebo kontakt na „trenéra“, kterému bych zaplatil náklady na celkovou přípravu atd. A ještě jeden dotaz. Mám XC kolo Trek 8500, chtěl bych koupit Trek Top Fuel 9.9 – hlavně proto, že chci občas jezdit i nějaký ten sjezd a závody. Ale na závodech jsem moc fullů neviděl, jak to?

O podobném kempu, který by se konal v ČR, nevíme – je pravda, že nechybí kempy zaměřené na freeride či trial, 4X, ale XC ano. Doporučil bych asi nejsnazší cestu – na českém poháru v XC se dohodnout s nějakým dobrým týmem, zda by nebylo možné s ním absolvovat soustředění. Ta bývají delší, je zde trenér, mnohé lze okoukat od závodníků. Na ceně se jistě dohodnete. Druhou cestou mohou být zahraniční bikeparky – pod tímto pojmem si asi představíte především jízdu z kopce dolů, ale fungují tu i XC trenéři a průvodci, co poradí s tréninkem i technikou jízdy.

Fully se na XC závodech již objevují, především na světových, doma je možná obava z odpružení stále ještě vyšší než v zahraničí. Ale je zbytečná. Výhody fullů jsme již mnohokrát popisovali, takže si dovolím jednu osobní zkušenost. Trek Top Fuel bylo jedno z kol, které jsem svému kamarádovi doporučil na maraton namísto jím zamýšleného hardtailu. Váhal, pak koupil – a pak mi několikrát volal nadšený z toho, jak ten full je při závodě opravdu výhodou. Neváhejte! Jen pozor – není to kolo na sjezdy, jak píšete.

kategorie dotazuRedakce

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu