Bolest zad

16.4.2009
Již delší dobu se potýkám s bolestí zad v oblasti kříže, většinou začnou bolet při jízdě na větší vzdálenost a hlavně při jízdě do delšího prudkého kopce. Nevím,jestli to může mít nějakou souvislost s velikostí rámu. Mám Gianta XTC, vel. 20", a měřím 183 cm. Nastavení posedu jsem dělal podle vašeho návodu, jen si nejsem jist s výškou sedla (vrch středové trubky po vršek sedla mám 75 cm a vzdálenost od špičky sedla po konec představce mám 57 cm). Délka nohou cca 90 cm, délka představce 110 mm.

Posed je bohužel záležitostí, u níž rozhodně nejde radit na dálku – a to i přes tak podrobný rozpis délek, který jste poslal. Stejné je to s velikostí
kola. Já třeba měřím 187 cm a vyhovuje mi velikost XC rámu 19–19,5″, enduro pak 18″ (to mám – a taky je to Giant). Posed ale můžete mít nastavený perfektně a přesto vás záda mohou bolet. Ostatně ve vašem případě to odpovídá opravdu jiné příčině – záda vás bolí při jízdě do kopce, tedy při silově namáhavějším výkonu. Zkuste záda posilovat, stejně tak i břicho, a nezapomeňte na protahování. Bolesti by mohly ustat. Stejně tak zkontrolujte představec a jeho rovné nastavení. 

kategorie dotazuSport

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu