Merida Matts

25.2.2008
Koupil jsem si letos MTB Merida Matts TFS 800/2008. Kolo je nové, nejeté, vybavené hydraulickými brzdami shimano M485. Problém mám s pákou přední brzdy, která má znatelně delší krok než páka brzdy zadní. Můžete mi poradit, jak tuto vadu odstranit a docílit u obou stejného kroku? Dále mne při přečtení časopisu Velo 1/08 a 2/08 zarazilo, že v 1/08 na GT a Meridě tyto brzdy chválíte, zatímco v 2/08 při porovnávání hydraulických brzd je spíše hodnotíte negativně! Teď nevím, zda jsem koupí tohoto kola udělal dobře. Lze toto kolo s M485 transportovat tvz. vzhůru nohama, aby se brzdy nezavzdušnily?

Začnu-li od konce, tak u většiny hydraulických brzd není problém, když otočíte bike vzhůru koly, jen by se neměla stisknout brzdová páka. Za druhé brzdy Shimano přiznalo problémy s kvalitou brzd M485 (netěsnost na třmeni) – právě to je i důvod pro naše rozdílná hodnocení: některé kousky chodily dobře, s dalšími byl problém. Upozornění na vadu jsme bohužel dostali až po vydání únorového čísla – bohužel s více jak měsíčním zpožděním a bohužel nám ji neposlal oficiální zástupce značky v ČR, který nám brzdu pro test klidně zapůjčil bez jakékoliv zmínky o problémech.

Se svým problémem se obraťte tedy na svého prodejce (případně přímo na dovozce Paul Lange Ostrava), ten by vám měl zajistit jejich výměnu za stejný model z novější poupravené výrobní série.

kategorie dotazuMTB technika

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu