Orbea – Výběr z nabídky elektrokol 2021

5.5.2021

Historie španělské značky Orbea sahá až do roku 1840, kdy vznikla jako rodinná zbrojařská firma. Od třicátých let dvacátého století se transformovala na podnik vyrábějící výhradně jízdní kola. Mezi současnými značkami kol vyniká vlastním vývojem rámů, montáží a lakovnou přímo ve Španělsku. Orbea sídlí v hrdé, baskické části Španělska. Jen těžko lze ve světě hledat další místo, kde žije takové množství zapálených cyklistů, a ze které vzešlo nespočet profesionálních závodníků. Kolo nevnímají pouze jako sportovní náčiní nebo dopravní prostředek, je to nástroj, díky kterému lze svět dělat lepším. Zajímavosti? Orbea u všech svých kol nabízí zákazníkům možnost doživotní záruky na materiálové vady u rámů a pevných vidlic. Doživotní záruka rozšiřuje krytí také proti vadám barvy, laku a koroze na všech rámech a pevných vidlicích po dobu jednoho roku od uplynutí standardní zákonné záruky (tzn. až tři roky od koupě kola). Vyplněním formuláře Doživotní záruky Orbea první majitel nabývá práva na opravu nebo výměnu zlomeného či prasklého rámu či pevné vidlice. Zákazníci kol Orbea mají unikátní možnost nechat si upravit nové jízdní kolo dle svých představ. Projekt personalizace kol nazvaný MyO má dvě úrovně. V takzvaném velkém MyO je možné u některých modelů měnit barevné schéma rámu a případně i komponenty ze zobrazené nabídky. V případě úpravy vzhledu, tedy personalizované volbě barev není vyžadován žádný doplatek. Pokud však zákazník požaduje změnu komponentů, je již účtován rozdíl v ceně původní sériové sestavy zákazníkem zvolené. Vlastní design kola si můžete vytvořit na stránce: www.orbea.com/cz-en/myo/. Orbea nabízí několik desítek modelů elektrokol v devíti modelových řadách od kol silničních, přes horská až po městská. Unikátní je spolupráce značky se španělským dodavatelem malých nábojových motorů Ebikemotion, vhodných pro silniční a gravelová kola.

www.orbea.cz

 

Rise M-Team

Orbea přichází pro sezónu 2021 s unikátním konceptem celoodpruženého elektrokola se zdvihem 140 mm, u kterého úpravou elektroniky a řídicího software dosáhli navýšení dojezdu na 1,5násobek, než je běžné u standardních elektrokol. Toho bylo dosaženo i snížením hmotnosti celého kola použitím celokarbonového rámu a vlastní baterie. Řídicí elektroniku dodala Orbea, motor EP8-RS stejně jako všechny komponenty pohonu jsou z dílny Shimana a to v úrovni XTR. Na kokpitu a zapletených kolech participoval Race Face, odpružení a teleskopická sedlovka jsou v režii značky Fox, všechny ve variantě Factory s úpravou kluzných povrchů Kashima. Model se dodává ve třech barevných variantách, nebo si zákazník může vytvořit vlastní barevné schéma v programu MyO.

242 990 Kč/8999 euro

 

Wild FS M10

Karbonový rám s tlumičem Fox DPX2 Performance disponuje stejně jako vidlice Fox 38 Float Performance zdvihem 160 mm. Plně integrovaná baterie o kapacitě 625 Wh napájí motor Bosch Performance CX čtvrté generace s displejem Bosch Kiox Black pro zobrazení informací o stavu baterie, motoru a jízdních datech. Řídítka a představec o průměru 35 mm dodal Race Face, brzdy Shimano M420 s průměrem rotorů 203/180 mm, teleskopická sedlovka OC a pláště Maxxis Minion 2,6“ dimenzované pro e-biky. Kazeta Sun Race 12 pastorků disponuje rozsahem 11–51 zubů. Kolo je součástí personalizačního programu MyO.

197 090 Kč/7299 euro

 

Wild HT 20 29

Hliníkový hydroformingem upravený rám ukrývá integrovanou baterii Bosch Performance o kapacitě 500 Wh, pohánějící motor Bosch Performance CX Cruise. O pružení se u tohoto kola stará vzduchová vidlice Fox 34 Float Performance optimalizovaná pro e-biky, se zdvihem 120 mm. K řazení se zde používá 12rychlostní sada Shimano Deore/XT s kazetou Sun Race CSMZ80 E-bike o rozsahu 11–51 zubů. Zapletená kola dodala Orbea s vnitřní šířkou ráfku o šířce 30 mm a připravené pro bezdušové použití, která jsou obuta do plášťů Maxxis Minion 2,60“. Řídítka a představec využívající oversize standard 35 mm jsou dílem Race Face. Teleskopickou sedlovku použila Orbea opět vlastní s označením OC2 Dropper 31,6, se třemi volitelnými zdvihy (100/125/170 mm).

107 990 Kč/3999 euro

 

Keram 10

Pohodlný hliníkový rám s integrovanou baterií Bosch Performance s kapacitou 500 Wh a s volitelným držákem rozšiřující baterie. Pro ještě větší pohodlí je na kole namontována odpružená vidlice SR Suntour XCR32 se zdvihem 100 mm. Pro pohon jsou na kole využívány komponenty desetipastorkové řady Shimano Deore, brzdy od stejného výrobce v modelové řadě MT200. Stejně jako baterie i motor je od výrobce Bosch a jedná se o model Performance CX Cruise. Zapletená kola a komponenty kokpitu jsou z vlastní produkce Orbea. Kola jsou dodávána ve čtyřech barevných variantách.

75 590 Kč/2799 euro

 

Gain M30 1X

Inovovaný model silničního elektrokola s novým rámem a upraveným motorem pro sezónu 2021. Nově je veškerá kabeláž plně integrována v karbonovém rámu, stejně jako baterie umístěná ve spodní rámové trubce. Motor a elektronika jsou v režii firmy Mahle s modelem Ebikemotion X35 plus. Modely Gain jsou nabízeny ve variantě silniční, které jsou obuty do plášťů 30 mm širokých a s dvoupřevodníkem, nebo jako tento model ve variantě gravelové s jednopřevodníkem, plášti šíře 38 mm a kazetou o rozsahu 11–40 zubů. Komponenty jsou použity ze sady Shimano GRX, pro kokpit pak Orbea využila díly z vlastní stáje označené logem OC. Na rámu se nachází integrované přední i zadní světlo. Milovníci dlouhých vyjížděk si mohou jejich délku prodloužit i díky použití volitelné externí baterie.

107 990 Kč/3999 euro

 

Vibe H10 EQ

Modely řady Vibe reagují na rostoucí zájem o elektrokola určená pro pohyb v městské džungli a pro spíše nesportovní využití. Jako pomocná jednotka pohonu zde slouží motor v zadním náboji Ebikemotion X35 Plus. Ten stejně jako i rám s plně integrovanou kabeláží a baterií je společný pro všechny modely řady Vibe. Co je však specifické pro každý model, je jeho doplňková výbava, která umožňuje kolo opatřit blatníky, nosiči včetně brašen, stojanem, světly a podobně. Modely Vibe jsou nabízeny v pěti barevných provedeních a dvou rámových variantách, kdy jedna má sníženou horní rámovou trubku pro snazší nastupování na kolo.

89 090 Kč/3299 eur

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu