Ve znamení staré kovárny a Marie Terezie

21.8.2017
<p>Letní sezóna nezadržitelně vrcholí a to znamená jediné. Vaše oblíbená „prachovka“ Lawi Tour Classic je opět za dveřmi. Vězte, že zažijete vše na co jste již zvyklí a k tomu něco navíc.</p>

Na 90km závodníci přejedou 9 prašných nebo dlážděných sektorů o celkové délce 9 km.

Největší chloubou letošní LTC 2017 se bez pochyby stane dlážděný sektor zvaný „Za Kovárnou“. Toto výživné stoupání v Dobrovici měří pouhých 320m, místy však dosahuje až 21% stoupání a povrch není nic jiného, než poctivá dlažba ,která pamatuje již mnoho lidských generací. Sektor je navíc poměrně úzký a pojede se hned dvakrát. Dá se tedy očekávat, že dojde k lámání chleba právě na tomto úseku, který se zvedá právě od budovy bývalé kovárny, podle které dostal svůj název.

Další zajímavostí pro závod tohoto ražení bude 600m dlouhé prašné stoupání do Kobylnice. Sektor samotný od loňska sice žádné změny nedoznal, ponese však nový název „Cesta Marie Terezie“. V roce 2016 byla totiž právě na tomto místě přímo během závodu LAWI TOUR CLASSIC v prachu na cestě nalezena starodávná mince z roku 1769, tedy z doby vlády zmíněné vladařky.

Součástí LTC je také samostatná kategorie s názvem GRAVEL TROPHY. Start v této kategorii je určen pouze pro kola se šířkou pneumatik minimálně 32 mm. Kategorie je tedy určená především gravel a cyklokrosovým kolům. Zdůrazňujeme, že všechny ostatní kategorie jsou určeny pro běžná silniční kola.

Závěrem ještě doplňujeme důležitou informaci. Oproti dosavadním ročníkům se závod nekoná v sobotu ale v neděli. Zapište si do diáře datum 3.9. 2017, start v 10:30hod. ve Vinařicích pod zámkem.

Těšíme se na všechny klasikářské maniaky.

Veškeré info najdete na: www,lawitour.cz

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu