Masiv představuje trasy

18.8.2017
<p>Tak tohle bude pořádně nadupaný závod! Masiv MTB stage race, unikátní etapový závod dvojic, představuje svoje trasy a účastníci se mají nač těšit. Od 20. do 23. září je čeká přes 220 kilometrů a více než 7 000 výškových metrů v sedle. Etapy Masivu rozhodně budou stát za to! Přihlášení na webu <a href="http://www.masivmtbrace.cz">www.masivmtbrace.cz</a> je možné jen do konce srpna.</p>

Přesně pět týdnů před startem závodů představili pořadatelé trasy a Masiv nabídne zajímavé menu. První etapa a hned do plných. Křivoklátské hvozdy, údolí Berounky, průjezd okolo hradu Křivoklát. Úvodní masivní porce 72 kilometrů a převýšení cca 1 900 metrů.

Druhá etapa na Šumavě je sice kratší, ale nabídne přibližně stejné převýšení. Na Pancíři či v okolí Brčálnických mokřadů nasbírají závodnici v nádherné přírodě okolo 1900 výškových me­trů.

Že třetí etapa přinese pověstný klid před bouří? Nenechte se zmást: startovat se bude sice na pohodu z kolonády v Mariánských Lázních, jenže pak dojde na čtyři cross country kola v tamním skiareálu. Celkem to dá necelých 34 kilometrů a 1 400 výškových metrů.v

Závěrečná čtvrtá etapa si zaslouží označení královská. Nabídne dvě tváře – jak měsíční krajinu hnědouhelných plání, tak i překrásné výhledy Krušných hor včetně závěrečných trailů v klínském skiareálu. V řeči čísel: 67 km, převýšení 2 200 metrů.

Zajímavé bude i startovní pole, které se rychle plní. K Františkovi Raboňovi se Zdeňkem Löffelmannem a juniorským závodníkům Davidovi Zadákovi se Samuelem Jiroušem nově přibyli třeba Filip Adel s Matějem Průdkem nebo veterán Tomáš Vokrouhlík.

Přidejte se k nim i vy s parťákem a zažijte závod, jaký ještě v Česku nebyl! Více informací na www.masivmtbrace.cz.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu