Mavic Deemax – kola i boty

24.7.2017
<p>Mavic je jedna z mála značek, která by ostatním mohla o dlouhých večerech vyprávět o historii kol od roku 1889, tehdy právě ona začala.</p>

Ano, Mavic je o necelé století starší než horská kola, provází je tedy po celou jejich dobu, což dokazuje ráfek Rando M4 z roku 1983, doplňuje MTB svými koly. Mezi ty nejodolnější vždy patřila řada Deemax. První prototypy se objevily už v roce 1995. Deemax se nově dělí na zavedené sjezdové Deemax DH a Deemax Pro.

Sjezdová verze má vnitřní průměr ráfku 28 mm, což je pro sjezdové zaměření pravý kompromis mezi odolností, hmotností a stabilitou. S náboji vlastní výroby a ITS-4 volnoběžkou je pojí výplet s dvojím ztenčováním. Mavic je tím, kdo světu přinesl technologii UST, ani zde o ni nepřijdete.
 

Deemax Pro je model určený pro enduro, přední ráfek má šíři 28 mm pro stabilitu pláště, zadní 25 mm pro nižší hmotnost. Do vývoje zasáhly dvě dřívější sjezdové hvězdy, které přestoupily na enduro: Fabien Barel a Sam Hill.
 

Do řady Deemax Pro patří i boty, mají přinést komfort, výkon i ochranu nohy. Technologie Contagrip a Energy Grip AM nabízí stabilitu a má index přenosu energie 60, zapínání je pomocí tkaniček a pásku přes ně. Počet nabízených barev překonává tradiční nabídku Mavicu s jejich žlutou a černou. Model bot Deemax Elite má navíc více ochrany kotníku za cenu nižšího indexu přenosu energie.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu