Česká Tour de KPŽ se blíží, nenech si jí ujet!

9.5.2017
<p>13. května zavítá již poosmé Kolo pro život do Mladé Boleslavi. Trasy závodu v „Bolce“ patří v seriálu k těm technicky nejméně náročným a také nejrychlejším, o konečném umístění zato bojují závodníci v dramatických spurtech do posledních centimetrů. Kromě cílové brány najdeš v zázemí akce na Krásné louce stanové městečko se skvělými službami pro závodníky, nabitý doprovodný program pro všechny účastníky i stánky partnerů seriálu Kolo pro život. Ve městě automobilů získal bikerský závod obrovskou popularitu jak u závodníků, tak u diváků, kteří se kromě parádních jezdivých tratí těší i na atraktivní program pro celou rodinu. Co jsme přichystali v Mladé Boleslavi letos?</p>

Hlavní trasa B měří 53 km s převýšením 784 m a startuje v 11:30 tradičně od Zákaznického centra ŠKODA AUTO. I letos bude závodníky zavádět na trasu opět závodní speciál Škoda Fabia R5. Slavný vůz provede peloton městem až k místu ostrého startu do zázemí a zůstane zde vystavený po celé odpoledne. Těš se na rychlý závod krásnou krajinou Pojizeří i průjezd kolem impozantní zříceniny hradu Zvířetice, letos poprvé s průjezdem hradního příkopu. Netroufáš si? Zkrácená závodní trasa C měří 31 km s převýšením 550 m a startuje v 12:30 z areálu na Krásné louce.

Nezávodní trasa D – Fitness jízda měří 20 km a má nepatrné převýšení 360 m. Start vyjížďky pro rodiny s dětmi a cyklisty pohodáře je naplánován hned po „Céčku“ v 12:30 z Krásné louky. Poněkud netradičním, ale o to více vítaným účastníkem Fitky bude i náš nejúspěšnější biker Jaroslav Kulhavý, který pro tento závod zvolí pohodové tempo spolu s ostatními. Kdo z běžných smrtelníků může říct, že startoval a vyhrál nad Jaroslavem Kulhavým? 😉

Pro dětské soutěže ČT Déčko Junior Trophy je tradičně vyhrazená široká louka vedle areálu na Krásné louce. I tady bude dětem fandit a možná si to s některými na kole rozdá Jaroslav Kulhavý a druhý vzácný host, veslař Ondřej Synek. Ten návštěvníky navíc potěší autogramiádou v čase 10: 15 – 10:45 na stánku ŠKODA.

Po dopoledních závodech bude pro děti tradičně připraven bohatý program v areálu, kde je kromě všech lákadel od organizátorů KPŽ a partnerů k dispozici i místní dětské hřiště.

Nebude chybět ani možnost přiučit se technice jízdy na kole, k dispozici bude oblíbený pumptrack Chupa Chups se sladkými odměnami a možností vyhrát originální dres pouze pro ty nejvíc Chupr jezdce, ale také Česká spořitelna Specialized Bike Academy, kterou tentokrát povede mistr kola Pepa Dressler.

(tz)

foto archiv pořadatele

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu