Velká jarní cyklojízda 22. dubna

18.4.2017
<p>Cyklistickou sezónu i soutěž Do práce na kole zahájí v Praze tradiční Velká jarní cyklojízda. Jezdce čeká několik novinek.</p>

Jarní cyklojízda nese nově přízvisko hvězdicová. Vůbec poprvé se totiž pojede ze čtyř různých směrů. Cyklisté se budou moci přidávat postupně na trase, všichni se setkají před karlínskou Invalidovnou a společně dojedou do podniku Tiskárna na vzduchu v holešovické Stromovce. “Letos jsme se rozhodli pro větší změnu. Věříme, že nová forma cyklojízdy inspirovaná tou berlínskou bude lákavější pro její účastníky a také díky ní projedeme Prahou rychleji,” říká Petra Melingerová, organizátorka cyklojízdy ze spolku Auto*Mat. Cyklojízda se ponese v duchu oslav 200 let od vynálezu předchůdce dnešního kola, tzv. “draisiny”, která bude k vidění v cíli. V Tiskárně na vzduchu budou připraveny rovněž zajímavé cykloworkshopy a ukázka hry bike pólo. V rámci cyklojízdy organizátoři společně s lidskoprávní organizací Amnesty International upozorní na fakt, že v Íránu nesmějí ženy nově jezdit na kole. Účastníci akce si mohou podle návodu vyrobit vlastní poznávací značku na kolo s hastagem #bikeforall a s tou potom mohou podepsat otevřený dopis pro autora „originálního“ zákazu Sajjida Alí Chameneího. Starty: 12:15 Sídliště Řepy – konečná tramvaje (severozápadní rameno) 12:15 Háje – Komunitní centrum (jihovýchodní rameno) 12:25 Jihozápadní město – Central park, nad kavárnou (jihozápadní rameno) 12:30 Horní Počernice – Chvalský zámek (severovýchodní rameno)

Sraz všech ramen: 14:00 Invalidovna Cíl: 15:00 Tiskárna na vzduchu, Stromovka Na kompletní trasy a místa, kde se mohou účastníci přidávat, se podívejte zde: mapa.prahouna­kole.cz/?layer­s=_Wy Smyslem cyklojízd je nejen oslavit svobodný pohyb, ale i manifestovat přání po dostupnějším a bezpečnějším bezmotorovém pohybu městem. Akce je také vybídnutím k širší diskusi o cyklodopravě jako o efektivním a ohleduplném způsobu dopravy.

Veškeré info na auto-mat.cz/velka-jarni-cyklojizda-2017.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu