Přijeďte si zazávodit na fatbicích na Božák

7.2.2017
<p>Konečně, po několika na sníh velmi nejistých zimách, zasypaly nejzápadnější české hory hromady sněhu a do tlusté bílé pokrývky vykouzlili pořadatelé z LK Slovan Karlovy Vary parádní stopy pro účastníky 46. ročníku Karlova běhu České spořitelny. Kdo si chce zasportovat v kulisách pravé české zimy, neměl by v polovině února na Božím Daru chybět.</p>

Třetí podnik seriálu Stopa pro život se uskuteční ve dnech 11. – 12. 2. 2017. Víkendová akce pro celou rodinu se opět uskuteční v nejvýše položeném městečku Krušných hor, na Božím Daru. Na programu jsou sobotní závody volnou technikou na trati 22 km, kterým předchází dětské závody na tratích 0,5 km, 1,5 km, 6 km a 12 km. Neděle patří klasice a závodům na tratích 22 km a 45 km. Po nádherných božídarských pláních to mohou zdarma rozjet i méně zdatní jedinci pod dohledem instruktorů v nezávodní Open jízdě zdarma.

Součástí sobotního závodu bude už potřetí v řadě stále populárnější cyklistický závod horských kol s širokými plášti, fatbiků nebo 6Fattie. Loni závodníky provázela hustá mlha, v roce 2015 ozdobilo bikovou premiéru krásné slunečné počasí, které by si určitě závodníci zaloužili i letos. Závod odstartuje ve 12 hod. Trasa je totožná s tou běžkařskou, měří tedy 22 km a má převýšení 413 m. Kdo nemá správné kolo, má možnost vypůjčit si fatbike v půjčovně Specialized na http://www.testthebest.bike nebo Rock Machine na emailu cechura@cyklomax.cz . Počet kol je omezený, rozhoduje rychlost.

V zázemí závodu na Božím Daru čekají na účastníky i jejich doprovod vynikající služby, jaké nemají na amatérských zimních akcích obdoby.

Do velkého vyhřívaného stanu s dřevěnou podlážkou jsou umístěny teplé převlékárny s úschovnou oblečení a vybavení, prostorná jídelna s výběrem teplých chodů a kavárnou s nějakou tou sladkou tečkou navrch. V ceně startovného lze využít bezplatný základní mazací servis České spořitelny nebo půjčovnu lyží.

On-line cenově výhodnější registraci můžete uskutečnit do 8. Února do půlnoci na www.stopaprozivot.cz. nebo v čase otevření prezence na Obecním úřadě Boží Dar v pátek od 16:00 do 20:00 a v sobotu od 7:30 do 11 hod.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu