Rekordní účast na Bikeclinic Cupu v Liberci

3.9.2015
<p>O víkendu se v libereckém areálu Vesec uskutečnilo další pokračování celorepublikového cyklistického seriálu Bikeclinic Cup. Závod, jenž je určený pro děti a mládež do 16 let, přilákal dvě stovky závodníků a nabídl profesionálně připravené tratě. Mladé sportovce přišli podpořit také čeští olympijští reprezentanti Martin Koukal, Aleš Razým a Antonín Hájek.</p>

Ani tropické teploty nezabránily mladých závodníkům v účasti v pořadí již osmého pokračování závodů Bikeclinic Cup 2015. V neděli 30. 8. se mladí cyklisté od těch nejmenších až po šestnáctileté borce vydali na připravené tratě. Pořadatelé závodu se pro děti připravují takové závody, které znají z televizních přenosů profesionálních dospělých závodníků.

Rekordní počet účastníků tentokrát zaznamenal závod rodičů, jehož se zúčastnilo na čtyřicet cyklistů. Mezi nimi také olympionici Martin Koukal a Antonín Hájek. Ti také všem vítězům předávali ceny na stupních vítězů.

I Liberci si příchozí závodníci vyzkoušeli dovednostní pětiboj Mr. QuiXe. Ten prověřil jejich obratnost v sedle kole, ve kterém plnili různé úkoly. Šlo o hod na cíl, přeskoky přes švihadlo, zvedání bidogu nebo střelbu z kola na branku.

Další a zároveň předposlední zastávkou závodů Bikeclinic Cup bude o víkendu 12. a 13.9. západočeská metropole Plzeň. V areálu Doubravka se budou rozdávat jedny z posledních bodů do celkového hodnocení závodu.

(tz)

Foto Barbora Klap

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu