Benefiční závod Františka Raboně vyhrál Hudeček

31.8.2015
<p>Jezdec cyklistické stáje Symbio Cannodale Jiří Hudečekse stal na hlavní dlouhé trati celkovým vítězem 1. ročníku Porsche Plzeň benefičního cyklistického závodu Františka Raboně. Unikátní závod ale přinesl více radosti. Ze startovného se vybralo pětasedmdesát tisíc korun, které nyní poputuje do Centra Hájek.</p>

“Mám velkou radost, protože za sebou máme opravdu povedenou premiéru. Účast byla solidní, počasí vyšlo a díky všem partnerům, kdy především Porsche Plzeň vše generálně zaštítilo tak, že se závod mohl bez problémů vůbec uskutečnit a my jsme mohli stoprocentně dostát slibu, že celá výše vybraného startovného zamíří na podporu služeb dětského stacionáře Centra Hájek,” byl spokojený ředitel závodu a autor benefičního projektu František Raboň.

Louka ve Šťáhlavicích celou sobotu patřila výhradně cyklistům. V dopoledních hodinách ji zaplnili nejmenší kolečkáři. Mezi sebou si to dokonce na odstrkovadlech rozdala i početná kategorie dětí do 4 let. Jen chvíli po poledni ale do pedálů šlápli zkušení borci. Nejprve se na pětadvacetiki­lometrovou trať vydala maratonská vlna, na kterou čekaly dva okruhy. Do čela se dostala dvojice Jiří Hudeček a Jan Rajchart. Po dvou kolech ale z brodu na cílovou louku osamoceně vyjel právě Hudeček, který se následně stal historicky prvním vítězem Porsche Plzeň benefičního cyklistického závodu Františka Raboně. Druhý Rajchart ztratil necelé dvě minuty a třetí Michal Kesl měl manko osmiminutové.

“Podobných závodů je dnes poměrně dost, ale tenhle byl opravdu výjimečný. Nestává se, abych vítězil pro dobrou věc. Jsem rád, že jsme mohli tento projekt podpořit a pěkně si zazávodit. Trať nebyla vůbec jednoduchá. Nebyla na ní typická těžká stoupání, ale stále mnoho dlouhých a táhlých výjezdů, které dokázaly pořádně potrápit. Asi z toho vlastně vzešlo mé vítězství. Prostě jedeme a najednou jsem sám. Vůbec nevím, kde jsem konkurenci ztratil,” usmál se zlatý muž na dlouhé trati Jiří Hudeček.

Jezdci poměřili síly i na poloviční trase, na jejímž startu stáli i někdejší skvělí hokejisti Martin Straka s Michalem Dvořákem. Závod dokonce absolvoval i sám František Raboň, ale jeho pětapadesátý čas jasně ukázal, že si někdejší elitní jezdec rozhodně neléčil mindrák na “pracujícím lidu”. Nejrychlejším na krátké trase tak byl Jakub Frank, který ve spurtu porazil druhého Daniela Bittnera. Třetí muž v pořadí Lukáš Hůlka ztratil lehce přes osm minut. Hokejisté Dvořák se Strakou se ale neztratili, když jim patřil celková jednadvacátá, resp. dvaadvacátá pozice. “Ten pocit byl strašný – já si dával zakouslej v řídítkách a přitom mě úplně v pohodě předjíždí Dvořka se Strakou a ještě si u toho povídají. Je vidět, že to mají chlapi pořád v sobě,” vysekl poklonu Martin Kolář z týmu Porsche Plzeň. Generální partner měl na fitness trati pětici svých zástupců. Nejrychlejší Petr Kodýdek dojel patnáctý. “Závod parádní, ale ty stoupající roviny byly nekonečné. Když už si člověk myslel, že vidí horizont a zlom, za kterým bude následovat sjezd, najednou k němu přijel a stoupal dál. To bylo strašné na psychiku. Vlastně jsem nejvíc závodil sám se sebou,” shrnul s úsměvem závod Petr Kodýdek.

Desítky dětí, na sto padesát závodníků a sedmdesát pět tisíc čtyři sta korun pro Centrum Hájek – takový je souhrn letošního Porsche Plzeň benefičního závodu Františka Raboně. “Věřím, že neskončíme u jediného ročníku, ale že se nám tu podaří vybudovat závod, který bude mít tradici. Hodně bude záležet, jak se k tomu postaví partneři a jak se mi podaří vše napřesrok připravit,” uzavřel závod František Raboň.

Marathon (50 km) celkově:

  1. Hudeček (Symbio Cannondale) 1:41:11 h

  2. Rajchart (Česká Spořitelna) – 1:46 min

  3. Kesl (Nejlevnějšípneu) – 8:16

  4. Duchek (CK Šilhavý Ramala) – 8:17

  5. Homolka (Cyklotrenink.cz) – 14:47

Fitness (25 km) celkově:

  1. Frank (Kola-bbm.cz) 52:59 min

  2. Bittner (Author Team Stupno) – stejný čas

  3. Hůlka (Hrubej vzorek) – 8:28 min

  4. Braborec (Author Team Stupno) – 18:46

  5. Bouzek (Cyklosport – Pitstop) – 10:10

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu