Hraješ golf? Jsi biker? Příští víkend je tvůj!

17.8.2015
<p>Golf trénuje, k tomu ho i sám profesionálně hraje, ale možná si řekl, že to nestačí a že si musí ještě cosi přidat. Český golfista Petr Trčka nastoupí 22. a 23. srpna k obhajobě národního titulu v BikeGolfu, kombinaci golfu a cyklomaratonu, jehož druhý ročník se koná v jihočeské Jistebnici a na hřišti Čertovo Břemeno.</p>

Konkurence se však za jeden jediný rok výrazně zkvalitnila, stouply počty startujících na podobných dvojkombinacích a také první letošní Trčkovo vystoupení na plzeňské Dýšině nebylo tak přesvědčivé jako loni. Souboj o rány a vteřiny bude dramatický a do poslední jamky otevřený.

Komu je tato dvojkombinace vlastně určena? Podle premiérových výsledků se zdá, že jsou v určité výhodě pravověrní golfisté. Loňský vítěz na nejlepšího cyklistu ztratil v bikové části 15 minut, biker Milan Spěšný ale zahrál hřiště nad 100 ran a to mu k úspěchu nestačilo.

„Loni nám v BikeGolfu startovali jak současní, či bývalí cyklisté, tak aktivní golfisté a všesportovci či lyžař – olympionik. Domníval jsem se ale, že je akce doslova šitá na míru hokejistům, kteří mívají skvělou kondici na kole, získanou letní přípravou, a velmi často vášnivě holdují golfu,“ říkal Martin Raufer, pořadatel BikeGolf Championships z časopisu Velo. „Termín BikeGolfu je ale již zřejmě zastihuje na ledě. Proto se pokusíme termín pro příští rok změnit a přilákat na start ještě i je.“

Druhý mistr republiky bude znám v neděli 23.8 večer, přičemž titul bude udělen i v kategorii žen a v kategorii tříčlenných týmů. Vyhlášen bude také vítěz kategorie nad 50 let.

Co je ale nejdůležitější, akce je otevřená pro nejširší veřejnost a stále je možné se přihlásit.

Více informací a přihlášky na www.bikegolf.cz

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu