NA KOLE KOLEM OBRANNÝCH PEVNOSTÍ Z VÁLKY

8.7.2015
<p>Krásnou přírodou italských Alp jménem Alpe Cimbra a zároveň po stopách, které tu zanechala 1. světová válka, vede cyklistický okruh 100 KM DEI FORTI</p>

Okruh pro MTB vede srdcem panenské přírody jižní části Trentina, rozsáhlými náhorními plošinami Folgaria, Lavarone a Luserna. “100 km dei Forti”, jak už sám název napovídá, měří 100 km a na jede zátah ho zvládnou jen opravdu zdatní jedinci. Většina cyklistů si ho rozděluje do čtyř etap, nebo se rozhodne jen pro některou jeho část. Jedno mají všechny varianty společné. Krásnou přírodu italských Alp jménem Alpe Cimbra.

Jeden z menších okruhů se jmenuje Clasic a je vhodný i pro nepříliš trénované cyklisty. Kdo si troufá na něco náročnějšího, může se rozhodnout pro okruh, který nese příznačný název Marathon. Tato trasa se vyznačuje těžkými stoupáky, strmými sjezdy i dlouhými úseky. Všechny varianty jsou unikátní tím, že vedou kolem linie vojenských obranných pevností z 1. světové války. Skoro se ani nechce věřit, že v těchto panensky krásných přírodních scenériích zuřila před sto lety krutá válka.

Trasy vás zavedou do horských průsmyků, jako je Passo Sommo, Passo Vezzena, šplhají až na vrcholky hor Monte Cimone a Monte Rust, vinou se rozkvetlými loukami s pasoucím se dobytkem, kolem salaší i malebných horských chat, kde je možné občerstvit se trentinskými specialitami a nabrat síly na další cestu.

Okruhy pro MTB “100 km dei Forti” vznikly na trasách stejnojmenného závodu, který se letos v červnu koná již po dvacáté. V průběhu celého roku si je tam mohou vyzkoušet i ti, kdo si na závod netroufají a chtějí si užít krás zdejší krajiny výletním tempem.

Náhorní planina “Lavarone e Luserna” v nadmořské výšce kolem 1000 m byla kdysi vyhledávaným výletními místem vysoké vídeňské šlechty a její skvělá pověst přilákala také Sigmunda Freuda, který sem začal jezdit odpočívat. V městečku Luserna žije obyvatelstvo etnické menšiny Cimbrů německého původu, která si dodnes uchovává své tradice a zvyky.

Info: http://www.visittrentino.it/kola?…

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu