Specialized – pět produktů, pět minut úspory na čtyřiceti kilometrech

24.6.2015
<p>Specialized opět přetvářel své portfolio za pomoci svého vlastního aerodynamického tunelu.</p>

Nové kolo S-WORKS VENGE ViAS, přilba S-WORKS EVADE, boty S-WORKS, oblečení S-WORKS EVADE SKINSUIT a KOLA CLX 64 s pláštěm S-WORKS TURBO. Těchto pět produktů ušetří průměrnému jezdci více než pět minut na trati 40 km.
 

Společnost Specialized Bicycle Components vždy pracovala na tom, aby jezdcům dodala něco více, než jsou jen nové produkty. Místo toho se snaží dát jezdci silnější zážitek s technologicky vyspělými produkty, které pro něj mají praktický přínos. S tímto na mysli, postavil Specialized v roce 2013 svůj vlastní aerodynamický tunel – Win Tunnel a od té doby posouvá hranice aerodynamického inženýringu a designu. A nyní je nám ctí, že Specialized může představit aero – ekosystém pěti produktů, které jsou lídry ve svých kategoriích. Samy o sobě poskytují tyto produkty aerodynamickou výhodu, ale dohromady bortí hranice aerodynamických možností tím, že šetří jezdci více než 5 minut na trati 40 km.
 

S-WORKS VENGE ViAS: 120 sekund na 40 km Zrozen v našem Win Tunelu. Každý záhyb trubky, každá hrana a tvar byly navrženy tak, aby byl Venge rychlejší. Intenzivní výzkum během vývoje ve Win Tunelu dovedl S-Works Venge Vias k cíli na 40km dlouhé trati o 120 sekund rychleji než Tarmac SL4. Speciální ložiska hlavového složení a podložky byly vyvinuty tak, aby umožňovaly kompletní vnitřní vedení lanek. Výsledkem je absolutně skrytá kabeláž a aerodynamicky čistý celek.

Patentované integrované brzdy vytváří perfektní kombinaci aerodynamiky a síly při současně nulovém nárůstu odporu. Ve své třídě nabízí nejlepší brzdnou sílu a modulaci. Přední třmen dotváří zadní hranu vidlice, zatímco zadní brzda je aerodynamicky skryta za sedlovou trubkou a láhví v místě, kde dochází k nejmenšímu odchýlení kola. Rider-First EngineeredTM rám a vidlice poskytují konzistentní výkon a vlastnosti bez ohledu na velikosti rámu. Laterální pevnost vidlice se zvýšila o 30%. Výsledkem je velmi přesné, ostré ovládání.

Aerodynamický výkon nepřichází na úkor fitu. AeroFly Vias kokpit obsahuje negativní 17ti stupňový představec s cílem poskytnout optimální aerodynamický profil. Pro rovnováhu s agresivní pozicí jsou použita řídítka AeroFly. Mají pozitivní prohnutí 25mm.  

HELMA S-WORKS EVADE: 46 sekund na 40 km S-Works Evade svým tvarem napodobuje profil naší helmy S-Works McLaren TT, drastickým způsobem redukuje odpor. V porovnání s helmou S-Works Prevail šetří Evade 46 vteřin na trati 40km. Strategicky umístěné větrací otvory vedou nasátý vzduch kolem hlavy k zadním výstupním kanálům. Výsledkem je chladné mikroprostředí uvnitř helmy bez ohledu na vnější podmínky. Zapnutí helmy s pomocí systému Trifix, v kombinaci s možností nastavení výšky a systému Mindset s mikro nastavením obvodu, je pro uživatele velmi intuitivní, snadné a absolutně spolehlivé.  

BOTY S-WORKS 6: 35 sekund na 40 km Boty byly vědecky otestovány v Boulderu v Centru pro Sportovní Medicínu. Výsledkem je lepší akcelerace a přenos síly oproti předchozímu modelu. Powerline karbonová podrážka je asymetricky tvarovaná a s indexem tuhosti 13.0 je mezi našimi tretrami nejpevnější. PadLock systém tretry je specificky tvarovaný v oblasti paty a směrem vzhůru se výrazně zužuje. Tvarované polstrování zajistí pevné uzavření chodidla v botě, přesně tam, kde má být. Část svrchní části tretry je vyrobena z materiálu Dyneema Cubic TechTM. Tento materiál se používá v kosmickém průmyslu pro výrobu padáků, které zpomalují kosmickou loď při přistání. Tento materiál je nestrečový a je extrémně efektivní při přenosu energie do pedálů. Perforované syntetické mikrovlákno je lehké, odolné a vysoce prodyšné. Konstrukce svrchního dílu z jednoho kusu a Stroble systém spojení s podrážkou eliminuje případné abnormality chodidla a zajišťuje, že bota dobře sedí. Dvojitě pojištěný BOA® S2 – Snap systém a zapínání na pásek se suchým zipem v oblasti palce tvoří vyzkoušený a spolehlivý celek.  

S-WORKS EVADE SKINSUIT: 96 sekund na 40 km Nahrnutá látka vede k časové ztrátě. Nápravu přináší S – Works Evade GC Skinsuit. Možnost volby z 11 velikostí je zcela nová úroveň toho, jak může oblečení sedět. Zakončení rukávů bez lemů zajišťuje optimální komfort a dokonalou aerodynamiku. Celo-rozepínací zip přidává mnohostrannost a pohodlí. Patentovaná konstrukce použita v oblasti ramen eliminuje potřebu spojit materiál pomocí švů. Tento konstrukční detail výrazně zlepšuje aerodynamické vlastnosti, komfort jezdce a způsob, jakým sedí. Technicky konstruovaná tkanina se speciálními panely a kompresní funkcí je použita v oblasti stehen a zad za účelem snížení hmotnosti a snížení únavy. Technologie Cold Fabric odráží sluneční záření, které je běžně absorbováno tmavými barvami. To vede ke snížení povrchové teploty. Aerodynamický materiál Dimplex použit v oblasti ramen svým povrchem připomíná golfový míček a výrazně přispívá ke snížení odporu.  

KOLA CLX 64 a PLÁŠŤ S-WORKS TURBO: 44 sekund na 40 km Zapletená kola Roval CLX 64 a S-Works Turbo plášť byly zkonstruovány v našem Win Tunelu. Výsledkem je kolo s nejlepší rovnováhou mezi aerodynamikou a nízkým valivým odporem. Při porovnání samotného valivého odporu přináší S-Works Turbo plášť úsporu 35 sekund na 40km proti svým nejbližším konkurentům. V porovnání se standardními slitinovými ráfky je úspora již 44 sekund na 40 km. A při bočním větru je úspora 104 sekund. Ráfek s vnitřním rozměrem 21mm a bezdušovou úpravou přináší vice prostoru pro plášť. Výsledkem je větší styčná plocha a dramatický nárůst stability v trakci, zatáčkách a ve sjezdových pasážích.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu