Na Orlíku si v sobotu užijí cyklisté každého věku

18.6.2015
<p>„Orlík“ nabídne nádhernou trať, Fitness jízdu pod korunami stromů s vůní jehličí a lesních travin, na kterou se bez obav můžete vydat s dětmi, možnost koupání v přehradě i v areálu, pohodlné zázemí se zeleným pažitem, vkusně zasazeným do čisté přírody, pestré občerstvení na stáncích, v hotelu Orlík i tradiční místní grilováním. Pokud ještě nemáte o svých víkendových plánech jasno, doražte na Orlík na další závody den plný cyklistického sportu a zábavy.</p>

Orlík a jeho okolí je vlastně takové nádherné přírodní muzeum pod širým nebem s štědrým životním prostorem, který umožňuje vychutnat si zdejší krásy v pohybu. Asi právě proto patří Orlík Tour Kooperativy (20.6.2015) mezi seriálové nejoblíbenější závody, kam se lidi rádi vracejí s kolem a s celou rodinou. Láká je nejen pestrá a jezdivá hlavní trasa, ale také zdejší dobře udržovaná, zdravá příroda s přehradou Orlík mimo veškerý ruch města a dopravy. Nepopiratelnou výhodou je, že se celý závod jezdí v uzavřeném areálu, takže se téměř nepotkáte s veřejnou dopravou. Další devizou zdejší bikerské trasy je řada ojedinělých pasáží, které potkáte právě a jenom zde. Do posledního dne se čeká, jaký bude stav vody a jestli se pojede až na ostrůvek na písčité pláži, zatímco obhlídka bývalých vládních rekreačních vilek během jízdy je zaručena každý rok, stejně jako chladivé pěšiny nekonečnými smíšenými lesy.

Pořadatelé ze zájmového sdružení Kolo pro život udělali i letos další krok k bezpečnému dojezdu všech tras do cíle. „Fitnesáci“ a Rodinné týmy nepojedou v tomto úseku po asfaltové silnici jako doposud, ale lesem. Je to sice o něco náročnější, ale zase bezpečnější. „Béčka“ i „Céčka“ se dotknou změny až v samotném závěru, při dojezdu do areálu. Příjezd do cíle je letos vyznačen tak, aby se borci z delších tras nesetkaly s účastníky trasy D. Trasa B se dá charakterizovat jako hravá, střídají se na ní úseky nahoru – dolu, z největší části se odehrává v lese. Jedou se tradičně dva velké a jeden malý okruh. Diváci tedy uvidí svého favorita projíždět zázemím Orlík – Vystrkov dvakrát. Prostřední trasa C se samozřejmě také pojede. Měří 35 kilometrů a její převýšení je 900 metrů.

Připravený bude i našlapaný doprovodný program. Děti si přijdou na své při dopoledních závodech Junior Trophy a ti nejmenší na závodě odrážedel. Chybět nebude Dětský klub a další soutěže v Modré zóně, místní skvělé hřiště, na kole se něco přiučíte ve Škole kola Pepy Dresslera nebo na Pumptracku ChupaChups. Chybět nebude LEGO stan a pro všechny malé závodníky do 9 let i malá pozornost od této oblíbené značky,… Pokud se předpověď počasí na sobotu vylepší, plavky doma určitě nenechávejte, v areálovém bazénu i v přehradě je super koupání.

Více informací na www.kolopro.cz , registrovat se na jednotlivé závody můžete ještě v pátek večer nebo sobotu dopoledne primo v areálu.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu