Orlík přivítá bikery již tento víkend

15.6.2015
<p>„Orlík“ nabídne nádhernou trať, Fitness jízdu pod korunami stromů s vůní jehličí a lesních travin, na kterou se bez obav můžete vydat s dětmi, koupání v přehradě i v areálu, zázemí se zeleným pažitem, vkusně zasazeným do čisté přírody, pestré občerstvení na stáncích, v hotelu Vystrkov i tradiční místní grilováním. Přihlaste se na Orlík Tour včas, počet míst je letos poprvé na všech trasách limitován!</p>

Orlík a jeho okolí je vlastně takové nádherné přírodní muzeum pod širým nebem s štědrým životním prostorem, který umožňuje vychutnat si zdejší krásy v pohybu. Asi právě proto patří Orlík Tour Kooperativy (20.6.2015) mezi seriálové nejoblíbenější závody, kam se lidi rádi vracejí s kolem a s celou rodinou. Láká je nejen pestrá a jezdivá hlavní trasa, ale také zdejší dobře udržovaná, zdravá příroda s přehradou Orlík mimo veškerý ruch města a dopravy. Nepopiratelnou výhodou je, že se celý závod jezdí v uzavřeném areálu, takže se téměř nepotkáte s veřejnou dopravou. Další devizou zdejší bikerské trasy je řada ojedinělých pasáží, které potkáte právě a jenom zde. Do posledního dne se čeká, jaký bude stav vody a jestli se pojede až na ostrůvek na písčité pláži, zatímco obhlídka bývalých vládních rekreačních vilek během jízdy je zaručena každý rok, stejně jako chladivé pěšiny nekonečnými smíšenými lesy.

Letošní ročník bude mít několik novinek. Tou první je již zmiňovaný limit účasti na jednotlivých trasách (Trasa B 600, trasa C 300, trasa D 300), počet účastníků dětských závodů limitován není. Důvodem tohoto kroku je omezená kapacita parkovacích míst. Přihlaste se proto raději včas a předem, abyste měli své místo na trati jisté. O šestou akci KPŽ je tak veliký zájem, že ubytovací kapacity areálu Orlík – Vystrkov jsou v tuto chvíli do posledního místečka zaplněné. Poslední šancí pro ty, kdo by chtěli zůstat na celý víkend, zůstává stan nebo karavan za poplatek na hotelu.

Další menší změny se týkají jednotlivých tras. Pořadatelé ze zájmového sdružení Kolo pro život udělali i letos další krok k bezpečnému dojezdu všech tras do cíle. Loni zkrácené trasy D – Fitness jízdy na 13 km (převýšení 374 m) se týkají změny v první části trati, cca na 3. kilometru. „Fitnesáci“ a Rodinné týmy nepojedou v tomto úseku po asfaltové silnici jako doposud, ale lesem. Je to sice o něco náročnější, ale zase bezpečnější.

„Béčka“ i „Céčka“ se dotknou změny až v samotném závěru, při dojezdu do areálu. Příjezd do cíle je letos vyznačen tak, aby se borci z delších tras nesetkaly s účastníky trasy D.

Trasa B se dá charakterizovat jako hravá, střídají se na ní úseky nahoru – dolu, z největší části se odehrává v lese. Loni byl na „béčku“ vyměněn jeden z náročnějších sjezdů za zhruba kilometrovou technickou pasáž. Jinak se jedou tradičně dva velké a jeden malý okruh. Diváci tedy uvidí svého favorita projíždět zázemím Orlík-Vystrkov dvakrát. Hlasité povzbuzování a použití fandítek je už místní tradicí. O průjezdu pláží se rozhodne až den před závodem, ale vzhledem k současnému podprůměrnému stavu všech vodních ploch v Čechách i na Moravě se dá očekávat, že si vás fotografové zase vycvaknou s plachetnicemi v pozadí na žlutém písečku. Prostřední trasa C se samozřejmě také pojede. Měří 35 kilometrů a její převýšení je 900 metrů.

Připravený bude i našlapaný doprovodný program. Děti si přijdou na své při závodech Junior Trophy, chybět nebude ani Dětský klub a další soutěže v Modré zóně, místní skvělé hřiště,… Plavky doma určitě nenechávejte, v areálovém bazénu I v přehradě je super koupání.

Hlavní partner seriálu a titulární partner závodu, pojišťovna Kooperativa si kromě tradičních služeb v DEPu připravila pro všechny zvídavé děti a jejich rodiče svoji novou aktivitu – Kurz první pomoci pro děti. Přijďte se přiučit, jak si počínat v situacích, které se mohou stát při jízdě na kole.

Naviděnou na Orlíku a vyražte včas, cesta do areálu je úzká a mohou hrozit zácpy.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu