NA KOLE PO STOPÁCH MEDVĚDA

19.6.2015
<p>Úžasné cyklotrasy horami i údolími na vás čekají v západní části Trentina. Nelíbí se tam jen medvědům, až se projedete zdejší pohádkově krásnou přírodou, zamilujete si ho i vy.</p>

Brentské Dolomity (italsky Dolomiti di Brenta) jsou jedinečné svou sugestivní krásou a romantickou barevností vápencových skalnatých vrcholů, pnoucích se k nebi jako majestátní katedrály. O tom, že jde o podívanou skutečně nevídanou svědčí i skutečnost, že se tato část Dolomit stala součástí přírodního dědictví lidstva UNESCO. Brentské Dolomity jsou součástí Přírodniho parku Adamello Brenta, který je domovem také několika jedinců alpského medvěda hnědého.

Photographer Ronny Kiaulehn, Trentino Marketing Photo Archive

Ten je také součástí loga projektu Dolomiti Brenta Bike, díky kterému lze nyní prozkoumávat celou oblast pohodlně i na kole. K dispozici jsou dva cyklistické okruhy odlišných náročností, takže si přijdou na své jak začátečníci, tak zkušení bikeři. Oba okruhy měří dohromady 171 km a mají celkové převýšení 7700 m. Všechny trasy jsou výborně upraveny a značeny a vedou například kolem slavné Madonny di Campiglio nebo jezera Molveno, kde je možné se koupat a zároveň si vychutnávat nádhernou podívanou na horské štíty.

Photographer Ronny Kiaulehn, Trentino Marketing Photo Archive

Pohodovou variantou je okruh „Country“ (délka 136 km a převýšení 4600 m), který je vhodný i pro rodiny s dětmi a je možné vydat se po něm v obou směrech. Vede po nenáročných cestách a silnicích mezi městečky a vískami zdejších údolí.

Photographer Ronny Kiaulehn, Trentino Marketing Photo Archive

Pokud potřebujete pořádnou cyklistickou výzvu, určitě vás nezklame vysokohorský okruh „Expert“ (171 km s převýšením 7700 m), který je vhodné absolvovat ve směru hodinových ručiček. Trasy vás zavedou až do nadmořské výšky 2000 m a dosáhnete met, které jsou součástí Transalp Tour.

Photographer Ronny Kiaulehn, Trentino Marketing Photo Archive

Mnoho ubytovacích zařízení je na cyklisty dokonale připraveno, k dispozici jsou např. dílničky pro drobné opravy kola, úschovny kol a užitečnou službou je i přeprava zavazadel v rámci okruhů. Trasy je možné naplánovat předem v pohodlí svého domova a stáhnout si je do GPS.

Photographer Ronny Kiaulehn, Trentino Marketing Photo Archive

Můžete se těšit také na příjemnou atmosféru horských chat, v mnoha z nich lze i přespat. Takže u okruhu Expert je možné naplánovat si trasu od jedné horské chaty ke druhé. Jsou otevřeny v období od konce června do konce srpna a kromě pověstné trentinské pohostinnosti se můžete těšit i na výtečné speciality zdejší horské kuchyně. Tak co, nesvrbí vás už lýtka?

Info: http://www.visittrentino.it/kola?…

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu