Nové trasy KPŽ v Jestřebích horách

28.5.2015
<p>V sobotu 30. května se v Úpici pojede již 12. ročník MTB maratonu Jestřebí hory České spořitelny, který je po páté také součástí největšího seriálu cyklistických závodů u nás – Kolo pro život.</p>

Zásadní novinkou letošního ročníku jsou zcela přepracované trasy. Dvě nejdelší distance zavedou závodníky po startu z úpického náměstí rovnou do Jestřebích hor. Těšit se můžete na průjezd skalní oblastí Čížkovi kameny, přičemž část trasy povede i přes nově vybudované stezky „Trutnov trails“. Po příjezdu na hřeben Jestřebek se trasy B a C rozdělí. Delší trasa zajíždí do CHKO Broumovsko až k hranicím s Polskem, aby se následně vrátila přes Radvanice na hřebenovou Panskou cestu a opět se spojila s kratší trasou C. Společně pak dovedou závodníky až do cíle v Havlovicích nad Úpou. Trasy v Jestřebích horách patří mezi ty nejvíce „bajkové“ v celém seriálu a také mezi ty náročnější.

Během 56 km trasy B zdolají závodníci 1660 výškových metrů. Céčko měří 38 km a nastoupáte při ní 1100 m. Nejkratší fitness jízda pak zavede účastníky podél řeky Úpy do Babiččina údolí a Ratibořic. Její délka je 22 km a převýšení je pohodových 378 m.

Vedle hlavního závodu se můžete těšit na tradičně bohatý doprovodný program. Pro děti jsou připraveny prestižní závody Junior Trophy a celodenní program plný zábavy v dětském klubu. Zázemí závodu nabídne stánky partnerů, bikerský servis a samozřejmě také širokou nabídku občerstvení. K zábavě i odpočinku pak můžete využít místní sportovní areál s minigolfem, plážovým volejbalem a maxi trampolínou.

Rozhodně stojí za to přijet do Jestřebích hor na celý víkend a navštívit nedaleký Adršpach, Ratibořice nebo Safari ve Dvoře Králové. Pro příznivce kempování je přímo v areálu připraven bike camp, který je v pátek i sobotu zdarma.

Pokud si chcete užít pohodový víkend s kolem v krásném prostředí Podkrkonoší a vyzkoušet své fyzické i bikerské schopnosti při jednom z nejnáročnějších závodů seriálu Kolo pro život, Jestřebí hory jsou tou správnou volbou.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu