ČeMBA – v září proběhne školení s Tomem Pro!

26.5.2015
<p>V poslední době jsme o připravovaném školení trasování a plánování stezek příliš neinformovali. A to přesto, že červnový termín se již neúprosně přiblížil.</p>

Tento článek jsme převzali z webových stránek asociace ČeMBA:

Odmlka však byla odůvodněná. Stojíme si za tím, že školení chceme uspořádat ve spolupráci s IMBA. Příprava a organizace takového školení je však finančně značně náročná.

V posledních měsících jsme poměrně intenzivně jednali, respektive stále jednáme, o podpoře s několika subjekty. Oslovili jsme téměř 50 různých firem. Nutno však říci, že kultura sociální zodpovědnosti v naší zemi ještě nedospěla na úroveň, kdy zástupci z cyklo byznysu porozumí dlouhodobému přínosu takovéto akce (čest výjimkám).

Proč chceme školení s IMBA

Toho, že máme i v České republice hrstku schopných a již i celosvětově známých odborníků na stavbu trailů, jsme si vědomi. Jsme na to pyšní, neboť i ČeMBA v tom sehrává důležitou roli.

Jistě se vám tedy nabízí otázka, proč neuděláme celé školení s nimi, což by bylo i finančně výhodnější. Zde jsou naše důvody:

Školitelé a trailbuildeři z IMBA již tato školení dělají roky, po celém světě. Mají vše důležité a podstatné skvěle zpracované, ať už je to celková koncepce školení či zhruba 200 slidová vyčerpávající prezentace.

Díky mnohaletým zkušenostem s různými skupinami, ať už profi trailbuilderů, tak začátečníků, mají v malíčku pedagogické schopnosti, což jsme již měli možnost si ověřit. Vědí, jak velkou skupinu ještě dokáží vzhledem k danému tématu zvládnout, jak probíranou látku strukturovat a jak ji všem zúčastněným podat, aby míra zmatení byla neporovnatelně nižší, než míra nadšení a naučení se novým věcem a postupům.

Nejde nám jen o to se sejít, nějak si předat zkušenosti, pobavit se a rozdat si certifikáty o účasti. Jde nám o skutečně profesionální provedení, na které jen tak nezapomenete. A hlavně o to, abyste nezapomněli nasbírané informace a byli je schopni převádět do praxe.

Pokud bychom podobné školení chtěli vytvořit zcela “svépomocí”, tak věřte, že nás to bude stát tolik osobního času, který uhradíme IMBA za to, že nám velkou část naservírují přímo, tak říkajíc, pod nos. Opět tak budeme zkoušet nový model, místo již osvědčeného a chtělo by se říci, i znovu objevovat Ameriku.

Dlouhodobý přínos školení

Chceme se dívat dál, než jen na momentální význam. Ano, jedná se o relativně malou akci, které se zúčastní jen několik desítek lidí. Není to tedy událost, která partnerům přinese okamžité zviditelnění a nárůst zisků. A zde je zřejmě kámen úrazu.

My totiž za tímto školením vidíme dlouhodobý přínos. Trailů a stezek neustále přibývá. Máme dvě možnosti. Buď se budeme dívat, jak se velká část z nich staví špatně, nebo něco uděláme pro to, aby se jich více a více stavělo dobře. To znamená udržitelně, bezpečně a zábavně.

Když budou stezky bezpečné a zábavné, budou přitahovat více bikerů a tím se bude postupně i zvětšovat množství lidí, kteří budou potřebovat nakupovat vybavení pro svůj velký koníček. Stejně tak i dnešní bikeři vybavení obnovují, doplňují. Věříme, že je mezi námi velké procento těch, kteří raději nakoupí u firmy, která něco smysluplného podpoří než u takové, která se tím jen rádoby chlubí.

A konečně: termín školení a významný host

Jak již z výše napsaného vyplývá, červnový termín jsme bohužel nuceni posunout. Ano, víme. Je to již podruhé, kdy termín školení odsouváme.

Přes vše výše zmíněné však nyní věříme, že se podpora již podaří sehnat, neboť v několika jednáních máme za sebou již úspěšnou část cesty. Je to cesta zdlouhavá a komplikovaná, ale nevzdáváme se.

Aby vám to bylo líto výrazně méně, tak velmi slibně vypadá obohacení školení o vlastní blok týkající se stavby bikeparků, potažmo trail center. Nepovede jej nikdo menší, než velké většině z vás jistě známý bikeparkový guru z Whistleru, Tom Pro.

Nově plánovaný termín školení:

11.-13.9.2015

Zůstaňte naladěni, kopeme za to, abychom společně mohli kopat.

asociace ČeMBA

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu