Závody v Novém Městě na Moravě se blíží

21.4.2015
<p>S blížícím se termínem závodů SP XC se zvedá i fyzická forma našich závodníků</p>

Něco málo přes měsíc zbývá do startu Světového poháru horských kol, o které se v letošním roce postará Nové Město na Moravě. Zatímco nejprestižnější seriál se na svojí ouverturu teprve chystá, nejvyšší domácí podnik Český pohár horských kol se rozjel o víkendu v Teplicích za velmi slušné účasti.

Svou formu si na sever Čech přijeli otestovat olympijští medailisté Jaroslav Kulhavý a polská reprezentantka Maja Wloszczowska, kteří roli favoritů bezezbytku potvrdili a zvítězili.

Za českou jedničkou Kulhavým dojel druhý, stejně jako před měsícem na Cape Epic, Kristián Hynek. “Jestli je to už 100% forma to netuším, to si musíme počkat do Nového Města, kam přípravu směřuju,” uvedl po závodě Kulhavý, jehož trénink pokračuje podle plánu.

“Zatím ale vůbec netuším, jak tom jsem ve srovnání se špičkou, každý závodí někde jinde. Do Novýho Města bych měl jet ještě cca 3 závody, abych se dostal do optimální formy,” prozradil Jarda, kterého příští týden čeká první větší oťuknutí konkurence v rakouském Haimingu na závodě kategorie Hors Class.

Na stejný závod se chystá i dvojice mladých českých závodníků v mezinárodním angažmá Ondřej Cink a Jan Vastl. Ti museli kvůli týmovým povinnostem dát přednost před Českým pohárem v Teplicích Italskému seriálu v Nalles A oboum se dařilo, měsíc před úvodním závodem Světového poháru na domácím okruhu v Novém Městě na Moravě jim stoupá forma. Ondra se poprvé v letošní sezoně probojoval k medaili a Honza dojel po dvou defektech šestnáctý. I přesto skončil jako druhý nejlepší biker své kategorie U23.

„S Němcem Manuelem Fumicem jsem bojoval o druhé místo, před cílem mě ale ve sjezdu předjel a trochu ujel a já skončil třetí,” líčil Ondřej, který byl po závodě s výkonem spokojený. “Cítil jsem se dobře, šlo to bez problémů, i v posledním kole jsem měl hodně sil. V takové konkurenci vím, jak na tom jsem, což je pro mě důležité, vidět srovnání. Doufám, že se ještě rozzávodím ještě, příští týden mě čeká HC v Haimingu, tam už bude hodně lidí, takovej malej svěťáček…“

Výkon si pochvaloval i Honza Vastl, potom co ho dva defekty eliminovaly z lepšího umístění, svou pozornost už upírá na příští týden, na vůbec první samostatný závod své kategorie do 23 let.

“Nohy jsem měl super, první tři kola jsem jezdil ve čelní skupině, ale potom jsem měl defekt. Dotáhnul jsem se zpátky do desítky a přišel znovu defekt, což znamenalo konec nadějí na dobrý výsledek….”

Foto: Armin Küstenbrück /Ondřej Cink a Jan Vastl/

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu