Domácí silniční “Primavera” již v sobotu

2.4.2015
<p>Již tuto sobotu začne Force Cup 2015, naše nejvyšší domácí soutěž,moravskou klasikou Brno-Velká Bíteš-Brno. Ta doznala proti předchozím ročníkům jedné zásadní změny. Letos se bude jednat o obrácenou variantu. Start a cíl je na náměstí ve Velké Bíteši a Brna se peloton jen dotkne v začátku závodu a to v Kohoutovicích, kde byl v posledních letech cíl.</p>

I když je změna tak trochu proti srsti tradici, scénář závodu může mít dobré a zajímavé vyvrcholení. Také menší město, jako je Velká Bíteš si může závod víc užít, záštitu převzal starosta pan ing. Milan Vlček.

Do Bíteše se chystá opět bohaté startovní pole.

Naše jarní klasika, která je i letos součástí českého poháru, tentokrát Force Cupu, pochopitelně láká celý český peloton, i několik týmů z okolních zemí. V týdnu před závodem registroval Český svaz cyklistiky více než dvě stě přihlášek cyklistů ze šesti zemí. Na startu uvidíme všechny české silniční týmy UCI a další, které jsou součástí českého pelotonu. Ke startu se chystá opět i mnoho bikerů včetně Jardy Kulhavého, Pavla Boudného, který zde byl předloni druhý a mnoho dalších, startovní pole je opravdu bohaté.

Bíteš se letos vrací do formátu, který víc vyhovuje sprinterům. V posledních letech měli cílovým stoupáním v Kohoutovicích navrch spíš klasikáři, vloni slovinský cyklista Jan Tratnik v barvách rakouského týmu Amplatz – BMC a předloni Milan Kadlec. V roce 2012 slavil z dlouhého úniku Ricardo Zoidl (v současnosti profesionál týmu Trek), ale za ním se před Voroněží spurtovalo. Druhé místo vybojoval Zdeněk Mlynář, třetí byl Alois Kaňkovský.

Letos se bude v sobotu rozhodovat na náměstí ve Velké Bíteši. Nebo už na trati mezi Velkou Bíteší a Brnem? Uvidíme v sobotu odpoledne!

(tz)

foto Josef Vaisnar

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu