Dva v Giantu startují sezonu

24.3.2015
<p>Jitka Škarnitzlová a Michal Stark jsou dva závodníci, podporovaní firmou Progress Cycle, oficiálním dovozcem značek Giant a jeho dámské varianty Liv, do ČR. V pražské restauraci Kolonial představili jak svoje zbraně do letošní sezony, tak své plány.</p>

Jitka už na Livu, potažmo Giantu jezdila, ale barvy dresu mění a z Cycling Pointu přestupuje do jednočlenného týmu Liv. Barvy i výbavu bude mít stejnou jako úřadující hvězda světové cyklistiky Ferrand Prevotová, o její provoz a zabezpečení se však budou starat pouze její nejbližší, případně personál Progress Cycle. Jitka nepočítá se zbytečnými starty za oceánem, soustředit se chce na domácí XC a závody v Evropě. chce se nominovat na mistrovství světa i mistrovství Evropy. Doplňkově počítá i se startem v nějakém marathonu nebo bikovém hobbyseriálu typu Kolo pro život. Svůj záběr chce rozšířit o enduro, které je baví, jak ale sama říká, „Otázkou je, kam se enduro bude ubírat, pokud jako doposud, směrem k DH, tak to pro mě moc nebude a myslím si, že to bude směr, který by pro disciplínu dobrý nebyl“. Připomeňme jen, že Jitka je stříbrnou medailistkou z juniorského mistrovství světa v roce 2007 a držitelskou šesti titulů mistryně ČR v různých cyklistikých disciplínách. Za svými předpoklady a očekáváními stále trochu pokulhává, ale protože letos končí studia na vysoké škole, má šanci svůj potenciál naplnit.

Michal se vyrovnal s velmi vážným poraněním pánve, ale dvojitá viróza jej odstavila z příprav na dráhovou část sezony. Letos se připravuje na starty v závodech světového poháru a nominaci na mistrovství světa. Hodně se věnuje tréninkovým vyjížďkám z Hostivic (GKV), jichž se účastní až tři desítky jezdců nejrůznější výkonnosti. O společné tréninky je obrovský zájem a dá se říci, že dochází i k přesunu řady pražských a přípražských cyklistů od tradičního železničního mostu na Smíchově a extrémně nebezpečné Strakonické výpadovky na Giant Křivoklátské okruhy západně od Prahy. „Většinou až do Unhoště jedeme stejnou trasu a pohromadě“ opouští nás jen ten, kdo vyloženě chce, jinak čekáme skoro na všechny. Odtrénujeme si svoje, vrátíme se, pomáháme si, udržujeme skupinu. Není to jako od mostu, kdy jde o závodění a prestiž. ” Popsal atmosféru GKV Michal Stark.

https://www.facebook.com/groups/GKV.ms/?…

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu