Kulhavý a Sauser vedou Absa Cape Epic

16.3.2015
<p>Výborným způsobem vstoupila dvojice týmu Investec Songo Specialized Jaroslav Kulhavý a Christoph Sauser do nejslavnějšího etapového závodu horských kol Cape Epic.</p>

Po včerejším třetím místě v úvodním rychlém prologu dnes Jára s Christophem dokázali zvítězit v úvodní etapě a také v celkovém pořadí jim náleží první příčka.

Dnešní etapa patřila vůbec k nejtěžším, měřila 113 kilometrů a měla převýšení 2800 metrů. Sami pořadatelé etapu ohodnotili pěti hvězdičkami, tedy maximální možnou obtížností. Vítězná, česko-švýcarská dvojice ji zvládla v čase 4:47:39,7.

„Dneska musím říct, že jsem se cítil hodně dobře, ale ten prolog byl na mě dneska vyloženě šitý. Snažil jsem se proto pomoct Christophovi, kterýmu prudký stoupání moc nechutnaly. Ve sjezdech jsme jeli výborně a nějaký čas zase nahnali. Ztráta na žlutý dres je akceptovatelná, Giger a Gujan jsou specialisté na cross country a závod teprve začíná…,“ uvedl ke včerejšímu prologu Jára na svém webu a bezprostřední sms trenérovi Zapletalovi byla v podobném duchu: „Úplně v pohodě dneska, jede se mi dobře, Susi se rozjede, myslím, že od zítra bude lepší až najedeme do dlouhých etap“.

Tato prognóza se naplnila a dnešní komentář Jaroslava Kulhavého byl stručný a optimistický „Susi o hodně lepší než včera, perfektní :-)“.

(tz)

foto: Michal Červený

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu