Třetí pohárový závod pro táborské

13.10.2014
<p>V sobotu 11. října se konal v Uničově třetí závod národního poháru v cyklokrosu Toi Toi Cup 2014/2015. Memoriál Jaroslava Mráze přivábil spoustu diváků, a vzhledem k velmi teplému počasí jich řada přijela na kole. Mezi hlavní atrakce dva a půl kilometru dlouhého okruhu patřila jízda po takřka celé bikrosové trati, technické úseky v lese, dlouhý výběh po schodech, nebo dvě umělé překážky u cíle.</p>

V kategorii mužů U23 a elite startovalo 51 účastníků. Vzhledem k tomu, že teplota atakovala dvacítku, povolil hlavní rozhodčí závodu Erwin Kistemaker občerstvení v depech, což byla pro diváky zajímavá show. Brzy po startu se vytvořila čtveřice ve složení Jakub Skála, Michael Boroš (oba ČEZ Cyklo Team Tábor), Tomáš Paprstka (Remerx Merida Team Kolín) a Vojtěch Nipl (Bohemia Track Cycling Team). Jenže hned ve druhém kole měl Skála kolizi s Paprstkou a ztratil kontakt s čelem závodu. S náskokem více než minuty zvítězil ve třetím pohárovém závodě Michael Boroš. Jakub Skála byl chvíli otřesen a jakoby bez zájmu kroužil po lesoparku Šibeník, aby pak zabral a bravurní jízdou zachránil aspoň druhou pozici. Třetí nakonec skončil Nipl.

V kategorii juniorů stanul závodník ČEZ Cyklo Teamu Tábor Martin Matějček tentokrát na stříbrném stupínku. Na výborném 4. místě se pak umístil Jan Novák. Na 6. místě skončil Dominik Drdek a na 17. místě Tomáš Bakus.

V kategorii kadetů se umístil Matěj Syrovátka na 6. místě a Jan Burgstaller na 13. místě. Kadetky Celestýna Součková a Tereza Švihálková se umístily na 7. a 8. místě.

V kategorii žáků skončil Jakub Ťoupalík těsně pod stupni vítězů na 4. místě. Jakub Nový dojel na 7. místě a Michal Šimák na 19. místě.

V neděli pokračovala nejvyšší cyklokrosová série TOI TOI Cupem pro mládež a ženy v Náměšti na Hané. Muži zde jeli open závod a startovali také masters.

Závodníci ČEZ Cyklo Teamu Tábor zajeli následující výsledky. V kategorii žáků se na 5. místě umístil Jakub Nový. Na 21. místě skončil Michal Šimák. Kadetka Celestýna Součková si oproti sobotě polepšila již podruhé v letošní sezóně vystoupila na bronzový stupínek. Tereza Švihálková skončila na 6. místě. Kadet Matěj Syrovátka dojel na 8. místě a Jan Burgstaller na 17. místě.

Junior Jan Novák se tentokrát umístil na 5. místě, hned za ním na 6. místě dojel Martin Matějček a na 8. místě Dominik Drdek. Tomáš Bakus skončil šestnáctý.

V open závodu mužů/U23 se opakovalo pořadí z Uničova. Opět zvítězil Michael Boroš před druhým Jakubem Skálou a třetím Vojtěchem Niplem.

Reportáž ze závodu v Uničově včetně odkazu na kompletní výsledky a fotogalerii naleznete zde:

http://www.cyklokros.cz/…o-solo-jizde

Šot z Televizních novin České televize si můžete prohlédnout zde:

http://www.ceskatelevize.cz/…ky-z-tabora/

Výsledky závodu v Náměšti na Hané naleznete zde:

http://www.cyklokros.cz/…ane-vysledky

Další závod Toi Toi Cupu pokračuje pro mládežnické kategorie a ženy v sobotu 25. října v Jabkenicích a pro všechny kategorie včetně mužů pak 1. listopadu v Hlinsku.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu