Toi Toi Cup začíná v Lošticích

24.9.2014
<p>Za účasti 42 novinářů, fotografů, ČT a partnerů se dnes v Praze U Medvídků uskutečnila tisková konference k zahájení cyklokrosové sezóny a Toi Toi Cupu 2014/2015. Národní pohár v cyklokrosu nese jméno společnosti Toi Toi již poosmé a letošní pohár vyvrcholí mistrovstvím České republiky ve Slaném, kde společnost Toi Toi sídlí a její jednatel Karel Svoboda je zároveň ředitelem tohoto závodu.</p>

V úvodu předseda cyklokrosové komise ČSC Čestmír Kalaš představil jednotlivé pořadatele a aktualizovaná pravidla poháru, dále představil partnery Toi Toi Cupu, generálního partnera Toi Toi, hlavní partnery ČEZ a.s., Škoda Auto a.s., kterou zastoupil ing. Pavel Toman, který mimo jiné připomněl, že společnost Škoda Auto je partnerem cyklokrosu již jedenáctou sezónu a vítěz Toi Toi Cupu opět dostane na rok zapůjčen automobil značky Škoda, dále společnost Kalas Sportswear, výrobce cyklistického oblečení. Další partneři Toi Toi Cupu jsou firma Comett Plus, Prodoli, Tufo, Hi-Tec, For Bikes, TKF a Agentura Cyklistika s.r.o. Novými partnery Toi Toi Cupu 2014/2015 je firma KCK Cyklosport-Mode s.r.o. představující obchodní značku Force, kterou osobně představil Dalibor Kmenta a firma Esatrade s.r.o. s výrobky Isostar, které na tiskové konferenci osobně představil Petr Čáp. Mediálními partnery jsou Česká televize, Český rozhlas 1 – Radiožurnál, Velo, mtbs.cz a Roadcycling.cz.

První závod Toi Toi Cupu 2014/2015 se jede na stejném okruhu, jako v lednu mistrovství ČR, tedy v Lošticích, a to již tuto sobotu 27.9.2014. Loštice je město malé rozlohou, ale velké cyklistickou historií, kterou nejvíce proslavil Emil Hekele st., po kterém je také první závod pojmenován. Jedná se zde již o 38. ročník cyklokrosových závodů, a to je již pořádná historie. Ředitel závodu Roman Brandýs připomněl velmi zdařilý mistrovský závod s velkou diváckou kulisou a věří, že diváci si na loštickou trať najdou cestu i tentokrát.

Tiskové konference se zúčastnil i loňský vítěz Toi Toi Cupu Tomáš Paprstka (Remerx – Merida Team), který mimochodem vyhrál také český MTB pohár. Letos přestoupil z kategorie U23 do kategorie elite a těší se na souboj s nejlepšími cyklokrosaři světa. Na českém území by rád obhájil titul vítěze Toi Toi Cupu a rád by na své oblíbené trati v Táboře, kde v roce 2010 získal juniorský titul mistra světa, zajel co nejlepší výsledek také při MS 2015.

Nakonec promluvil reprezentační trenér Stanislav Bambula, který představil širší reprezentační výběr, obnovený realizační tým a program reprezentace na novou cyklokrosovou sezónu. Plánuje 4 soustředění v Táboře, tak aby si zde každý závodník mohl projet již dnes připravenou mistrovskou trať a získat tak výhodu domácího prostředí. Zároveň si vyzkouší spolupráci s novým hotelem Lužnice v Plané nad Lužnicí, kde bude reprezentační tým při MS ubytován.

Česká televize natočila z tiskové konference reportáž do sportovního zpravodajství Branky, body, vteřiny.

Veškeré informace nejen o Toi Toi Cupu naleznete na našich webových stránkách www.cyklokros.cz.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu