V Odrách vyvrcholí 15. sezóna seriálu Kolo pro život

23.9.2014
<p>Chcete v sedle svého biku zažít stejnou atmosféru jako profíci na závodech světového poháru nebo na Tour de France? Pokud ano, máte jedinečnou šanci. Přijeďte 27. 9. na poslední závod série Kolo pro život 2014, Oderskou Mlýnici České spořitelny. Tady, v místě s klokotavým názvem Klokočůvek u Oder, se v přátelsky bouřlivé atmosféře definitivně rozloučí s letošní sezónou všichni bikeři.</p>

Čeká vás pořádná porce poctivých kilometrů s neopakovatelným kopcem Mlýnice, výběr ze tří tras, dětské závody Junior Trophy se Školou kola a Dětským klubem, tradičně bohatý doprovodný program a velmi, velmi přátelská atmosféra v zázemí. Na trasy oderského závodu sedí známá věta: Dobré není třeba měnit. Všechny 3 trasy pro dospělé zůstaly proto stejné jako loni.

Hlavní trasa B měří 56 kilometrů, má převýšení 1192 metrů, a 3 občerstvovačky (Spálov, Heřmánky, Klokočov). Je to bikerský závod, kterému nic nechybí., velká část trasy vede barevným lesem začínajícího podzimu, zdoláváte nespočet kopečků nahoru, dolů, ale převýšení je tak akorát. A pak je tu Mlýnice. Opravdu dlouhý kopec ověšený na české i moravské poměry neuvěřitelným množstvím diváků a fanoušků. To je hlavní důvod, proč sem amatérští závodníci jezdí, proč si znova a znova v nekonečně táhlém kopci dávají do těla (teda hlavně do nohou a do plic) a díky bravurnímu hlasitému povzbuzování okolo stojících a poskakujících davů neslezou a zdolají ho.

Kdo se necítí na padesátku, má k dispozici start na trase C, která měří 34 km, převýšení je 837, ovšem výšlap Mlýnice vás také nemine…

Nejkratší trasa D – Nova Fitness jízda měří 21 km. Trať fitky je tvořena první částí trasy hlavního závodu, tj. cca 1/3 délky. To znamená, že závodníci startují 10 minut po odjezdu balíku hlavního závodu, jedou stejnou trať, ale při průjezdu areálem už naštěstí nepokračují dál na Mlýnici. Co potěší tyto rekreační jezdce a rodinné týmy je občerstvovací stanice ve Spálově, kde by navíc měla pro pohodu na trati hrát místní dechovka.

Nakonec se všechny trasy sjedou v cíli, kde to bude po celý den žít. Kromě tradičních služeb seriálu Kolo pro život můžete počítat s oblíbenými stánky místních, kde najdete skvělé valašské frgály, svatební koláčky, domácí brambůrky, výběr sušeného koření. Kdo rád něco ostřejšího, požije slivovičku ze stříbrných tácků místních děvčat, pivečko nebo moravský burčák….

Přijeďte společně s dalšími bikery zakončit letošní úspěšný ročník seriálu Kolo pro život tuto sobotu do Oder!

Více informací o závodě na www.kolopro.cz

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu