Rychlebské enduro již tento víkend

23.9.2014
<p>Čtvrtý ročník akce Rychleby MTB challenge se uskuteční už tento víkend, konkrétně v sobotu 27. září. Hlavním bodem programu je vyhlášený závod Falcon ultimate enduro. V loňském roce se ho zúčastnilo 183 závodníků a zatím se zdá, že i letos to bude enduro závod s největším počtem startujících u nás.</p>

Závod se jede takzvaně „na oči“, tedy bez předchozího tréninku. Trasy jsou řádně utajené, aby vše bylo férové. Značit se budou až v pátek večer. Registrace účastníků bude probíhat na Základně v pátek 27. 9. od 17:00 do 21:00 hod. a v sobotu od 7:00 do 8:30 hod. Každý závodník se při registraci dozví startovní čas, dostane mapku s trasami, číslo a čip. Start prvního závodníka bude v 11:00 hod. z vrcholu Sokolího vrchu, kam se musí každý dostat po svých. Startovat se bude po 30 vteřinách. Od startu vám bude závod trvat cca tři hodiny, s prvním výjezdem na Sokolí vrch tedy zhruba čtyři a půl hodiny. Občerstvení závodníků na trase bude zajištěno.

Celkem se pojedou tři měřené sjezdové úseky. První start bude ve výšce cca 970 m n. m., cíl cca 350 m n. m. Další dvě erzety budou začínat ve výšce cca 800 m n. m., tedy níže. Na výjezd bude stanoven limit. Při jeho nedodržení se započítávají trestné vteřiny. Na startu 2. a 3. erzety se budou závodníci řadit podle toho, jak přijedou. Pořadí startujících se tedy bude měnit, aby se zabránilo vychladnutí ze závodního tempa. Všechny trasy jsou koncipovány tak, aby i ten, kdo přijede poslední, měl hlavně skvělý zážitek ze super pojezdu. Devadesát procent tras erzet je nových. Jsou koncipovány na kola se zdvihem 150–160 mm. Sjet se ale dají i na hardtailu.

„Čekají vás traktorové smyky, jehličí, vlny v listnatém lese, kamenná pole, brody, tedy ten pravý rychlebský adrenalin. Budete mít rohlík od ucha k uchu a nebudete vědět, čí jste!“ zve Pavel Horník.

Během závodu budou všechny traily otevřené, závod se dotkne jen několika krátkých úseků, kde budou na vše dohlížet pořadatelé. Bude tedy možné jezdit, i když nepojedete závod. Ráno v den závodu bude k dispozici i mapa se zákresem míst vhodných pro diváky.

Vyhlášení vítězů (prvních 10 mužů a 5 žen) spolu s losováním velmi bohaté tomboly (podle startovních čísel) proběhne v 18:30 hod. u Základny RS, v 19:30 hod. pak proběhne večerní koncert, projekce a oslava pěti let od otevření Rychlebských stezek.

Akce se uskuteční s podporou Olomouckého kraje a firem GT (Aspire), Five ten, Endura, Travel Bike a Chimpanzee.

Výprodej Testovacích kol GT

Na Základně RS právě probíhá výprodej letošních testovacích strojů GT za jedinečné ceny. Najdete zde například GT 2014 Sensor expert 27,5 (130 mm) – původní cena 80 000, nyní 39 990 Kč. Informace o dalších modelech a velikostech najdete na www.rychlebskestezky.cz.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu