Merida jede s disky

11.9.2014
<p>Je jedno, zdali je cyklista zaměřením závodník, nebo jen výletní turista, nejdůležitější je připravit mu takový stroj, aby si jízdu dokonale užil. Není to tedy pouze o tom, nabídnout jezdcům dostatečně lehké stroje, aby zdolali i ta nejstrmější stoupání, ale současně zajistit, aby se dostali bezpečně a jistě zpátky dolů. Právě s tímto záměrem byla připravena nová řada silničních kol Merida Ride Disc.</p>

Nejvýraznější vlastností nové řady je příprava pro montáž kotoučových brzd s kotoučem o průměru 160 mm, samozřejmostí je úprava rámu pro zajištění dostatečné odolnosti působení sil, spojených s brzdným efektem tohoto systému.

V souvislosti s tím je celkem logickým závěrem použití pevné 15mm osy pro přední vidlici, bonusem k vylepšení estetiky je zda pak vnitřní vedení brzdové hadice, či bovdenu, skrze levou nohu. Z pohledu šíře využitelnosti jistě potěší úchyty pro montáž blatníků, které jsou k dispozici coby volitelné vybavení. Stejná pozornost je věnována i podpoře pohodlí, o které přesvědčují zploštělé trubky zadní stavby se současnou úpravou pro použití širších pneumatik (do 25 mm).

Z pohledu geometrie zaujmou informace o vyšší hlavové části a současně kratší efektivní délce posedu (ve srovnání s modely Reacton a Scultura), pro podporu vzpřímenějšího posedu. Jako samozřejmost značka prezentuje kompatibilitu pro použití mechanického i elektronického řazení.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu