Již tuto sobotu do Jistebnice

16.8.2014
<p>Galaxy Kenda Jistebnický Maraton, mistrovský závod Galaxy série 2014, bude hodnocen zvýhodněným bodováním do celkového pořadí. Jede se také jako Mistrovství České republiky v Bike-Golfu pro rok 2014 již tuto sobotu 30.8. v jihočeské Jistebnici.</p>

Trasa závodu vede členitou krajinou Jistebnické vrchoviny, mimo jiné s výjezdem na její nejvyšší vrchol, Javorovou skálu (723 metrů nad mořem). Pojede se po loukách, lesních cestách, divokou přírodou i hlubokými lesy. Především milovníci zimních sportů uvítají průjezd Sportrelax centrem Monínec, který si vzhledem k překonávanému převýšení budou mít čas pořádně prohlédnout.

Připraveny budou opět dvě trasy, jedna krátká na jeden okruh (32 km, převýšení 818 metrů) a druhá delší vypsaná na dva okruhy (64 km, 1636 metrů). Delší závod odstartuje v 11.30, kratší pak v pravé poledne. Již od 10.00 hodin budou navíc v Jistebnici probíhat vložené závody dětí.

V jižních Čechách se o nadcházejícím víkendu koná mistrovství ČR v „Bike-golfu“, a to ve dnech 30. a 31. srpna 2014. Obě části tohoto netradičního klání se konají pouhých pár kilometrů od sebe. Tedy – jejich start je takto blízko. Protože závodníci v rámci cyklistické etapy ujedou téměř 50 km, určitě se od golfového hřiště na Čertově Břemeni výrazně vzdálí. Celá akce je dvoudenní – první den se jedou v Jistebnici kola, druhý den se v Alenině Lhotě odehraje golfové kolo. Zúčastnit se může každý, kdo je registrovaným členem ČGF a uhradil startovné ve výši 1.850 Kč za obě kola (zahrnuje servis pro závodníky, občerstvení apod. Maximální kapacita mistrovství je 96 závodníků.

Pro první tři v každé kategorii budou připraveny věcné ceny. Na řadu přijde opět i losování účastnické tomboly, kde je letos šance vyhrát zapůjčení osobního automobilu Subaru na víkend.

Další info: www.galaxy-serie.cz

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu