Čtvrté číslo Cykloturistiky právě vychází

18.6.2014
<p>Hodnotné čtení na právě nadcházející léto vám přináší čtvrté vydání časopisu Cykloturistika.</p>

Že romantická dovolená může být nejen u moře a přitom jen dvě a půl hodiny z Čech, bychom vás rádi přesvědčili v článku o Franckém Švýcarsku. Romantická záříznutá údolí, se splavnou řekou Wiesent, skály, jeskyně a hrady kam se podíváš. Současně je to jedna z nejznámějších lezeckých oblastí na světě. Ve Frankenjuře je co dělat pořád, zábava je tu pro všechny rozmanitá, a to bez rozdílu věku.

Osvědčený a legendární průsmykář Michal Třetina vás pozve na výlety za žlutým trikotem. Kam nejlépe zajet podívat se na vrcholnou podívanou Tour de France, kterou lze spojit s pěkným výletním okruhem.

Dáváte-li při svých výjezdech za aktivním odpočinkem spojeným s poznáváním přednost spíše samotě v panenské přírodě, tradičním hodnotám a přátelskému domácímu prostředí, pak se vydejte na jeden z nejhezčích chorvatských ostrovů, na vzdálené Lastovo.

Česko je rozhodně prázdninovou destinací číslo jedna. Pokud máte rádi ne příliš přelidněné destinace, zařadili jsme novou rubriku s názvem Jiné končiny naší země. Začínáme se Šluknovským výběžkem – krajem se vztyčeným prstem. Pokud máte doma malé cyklisty, můžete se inspirovat našimi doporučeními na dvě trasy. Rozjedeme na Šumavu se za včelami a masožravkou na Šumavu a Brnem – městem, ale přesto lesem. Doma v Čechách zůstaneme i v pravidelném seriálu výletní cíle, kde pro vás autorka vybrala téma skalní masivy, viklany či samostatné věže. Jak je jejím zvykem, budou to ty, o kterých jste neslyšeli, jsou neotřelé, zastrčené, ale přesto stojí za návštěvu.

S létem, kdy je sluneční svit nejdelší, přichází otázka, jaké brýle, čočky, obruby či doplňky si koupit. Zvláště to řeší ti, kteří mají nějakou dioptrickou vadu. Pro ně napsala článek odbornice-optička a zároveň cyklistka.

Počasí na cestách řešíme všichni, v pravidelné rubrice zodpovíme otázky na téma Klima – moderní téma debat, diskusí i sporů.

V každém ročním období, řešíme „otázku kam s ním“. Připravili jsme ochutnávku nádherných designových držáků na kola, které lze považovat za skvostné bytové doplňky.

Více z obsahu najdete zde http://www.cykloturistika.cz/casopis/2014-4/

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu