V Plzni na Grand Prix triumfoval Tomáš Holub

9.6.2014
<p>Sedmý díl GIANT LIGY se jel za tropického horka a blížící se bouřka se silným větrem hrozila, že se závod pojede v drsných podmínkách. Naštěstí se krupobití vyhnulo sportovnímu areálu Rapid a jezdci absolvovali závod za dobrého počasí.</p>

V Plzni na Rapidu se premiérově představil nový tým Michala Kesla (Nejlevnější pneu Plzeň) s třemi borci včetně Michala Kesla. Jezdci sice hýřili aktivitou, ale na stupně vítězů to tentokrát nestačilo.

Grand Prix Cube opět vyšperkoval svojí účastí i lídr světového poháru handicapovaných cyklistů, olympijský vítěz a mistr světa Jiří Ježek (DAS – Duratec). Který v závěru zaskočil soupeře, vyhrál dvojnásobně bodovaný spurt a katapultoval se na vynikající třetí místo průběžného bodování.

Skvěle si vedl i lídr Českého poháru Milan Kadlec (Team Dukla Praha), který se přetahoval o celkové vítězství s domácím jezdcem Tomášem Holubem (AC Sparta Praha). Holub však byl v koncovkách rychlejší a zaslouženě zvítězil.

Do Plzně dorazil i Jakub Svoboda (CK Kolokrám-Svijany.cz), ale alergie mu nedovolila více zasáhnout do pořadí. Snažil se tak zviditelnit na prémiích o nejaktivnějšího jezdce měsíce, kde ho o jediný bod předstihl Jan Kraus (Team Dukla Praha).

Jediný výraznější únik se podařil až tři kola před cílem, kdy odskočila trojice Ježek, Svoboda a Tomáš Janda (Studiopohody.cz). Trojice spolupracovala a dotáhla únik až do cíle. Tam si připsal dvojnásobný počet bodů právě Jiří Ježek a vyšvihl se na skvělé třetí místo.

Juniorům kraloval nadějný Matěj Ruffer (TJ Lokomotiva Beroun), umístění kategorie žen rozhodl až závěrečný spurt, kdy na pásce byla první Tereza Trefná (Alltraining.cz). Kategorii Masters jezdce nad 40 let ovládl Tomáš Janda (Studiopohody.cz)

Tomáš Holub v cíli: „Dneska nám chyběl nastydnutý „Mazlík“ Nesveda. Myslím si, že jsem ho nahradil, jak se patří. Vítězství je doma.“

Milan Kadlec v cíli: „Dobrá příprava před blížícím se mistrákem. Ještě se rozjedu na „Okolo Íránu“ a bude to OK.“

Jiří Ježek v cíli: „Start v Plzni beru vždy prestižně. Ke konci se povedlo odskočit a díky pomoci Jakuba Svobody jsem se vyhoupl na stupně vítězů.“

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu