Malí dravci ze Zvíkovského podhradí

10.6.2014
<p>Ano. Tak zněla odpověď mládežníků z dětského domova Solenice, po přivítání. Taková lehká diagnostická otázka, aby se zjistilo, jak jsou „děcka“ natěšená. Těmto dětem se to opravdu dalo věřit. A doufejme, že jejich očekávání bylo naplněno.</p>

Den to byl náročný a to zejména kvůli vysokým sobotním teplotám, na které měli děti šanci adaptovat se jen den předtím v pátek.

Tuto sobotu na děti v seriálu Kola pro život čekala 13 km dlouhá trasa se zhruba 350 metry převýšení, která věrně vystihovala ráz krajiny typický pro okolí malebné Orlické přehrady.

Než vyjely na trať objasnily si principy ovládání kola, které si prakticky vyzkoušely při jízdě na čas v lanem vytyčené dráze. Dráhu měly děti zdolat paradoxně, v co nejdelším časovém úseku. Při této zkoušce si navíc osmělily hlavně stabilitu na kole.

Tentokrát jely s dětmi posily navíc a nejen tak ledajaké. Byli to samotní trenéři junior týmu České Spořitelny Jirka Lutovský a Vojta Huřík společně se dvěma dalšími svěřenci Andrejkou a Adamem a samozřejmě skvělým supportem Roberta Jezla, no a tentokrát nechyběla opět ani fourcrossařka Tereza Votavová, takže instruktorská posádka byla tvořena samými profesionály, což nám dopřálo parádní prostor pro vytvoření skupinek, kde si naši „užívači“ jízdy na horských kolech mohli vychutnat ideální tempo.

Ve předu se vytvořila skupinka dravců z dětského domova – Zvíkovské podhradí, kteří diktovali tempo hustým stylem. Pro ty, co neovládají bajkerský slang dodávám překlad: jeli prostě rychle.

Po cestě čekala důležitá vložka s výcvikem skoků, za kterou můžeme poděkovat zkušené matadorce Terce Votavové, která dodala vyjížďce další dimenzi.

Po příjezdu do cíle byla možnost vykoupat se v bazénu, která více než bodla. Borcům ze zZvíkovského podhradí to nestačilo, tak vyrazili ještě na další okruh, kde pokračovali opět s výukou skoků.

Před finálním vyhlašováním výsledků a losováním tomboly následovalo náležité posilnění jídlem. V tombole děti vyhráli mikrovlnou troubu. Tato výhra byla jen takovou malou třešničkou na dortu, který byl upečen zejména krásnými zážitky nás milovníků pohybu v krásném prostředí na horských kolech. O správný servis kol se nestaral opět nikdo jiný, než Martin Šťastný, za což mu patří poklona. Klobouček dolů potom před dobrovolníky junior týmu České Spořitelny, kteří společně s ambasadorkou Specialized Térou Votavovou poskytli dětem opravdu cenné rady. A samozřejmě nic by se neodehrálo, bez pořadatelů KPŽ. Všem tedy ještě jednou velké díky a “see ya” na dalším KPŽ, tentokrát s dětmi z Liberce!

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu