V sobotu na Orlík – na kolo i koupání

5.6.2014
<p>Letošní pátou akcí populárního seriálu závodů na horských kolech, Kolo pro život je 7. června bikerské klání na Orlíku. Lidé se na tento závod rádi vracejí nejen pro pestrost a jezdivost hlavní trasy, ale zejména kvůli krásné přírodě s přehradou Orlík mimo veškerý ruch města a dopravy.</p>

Obrovskou výhodou je, že se celý závod jede v uzavřeném areálu, takže se téměř nepotkáte s veřejnou dopravou. Navíc je tu řada atraktivních pasáží, jako je jízda po pláži a obhlídka bývalých vládních rekreačních vilek během jízdy příjemně chladivými lesy. Svoji trať si zde vybere úplně každý, a kdo nechce jet na kole, může se přijet podívat s přáteli fandit kamarádům a užít si nádherný den uprostřed neporušené přírody. Předpověď počasí konečně slibuje letní teploty takže třeba dojde i na koupání. Lepší načasování pro tento závod už nemohlo být.

Letošní ročník bude mít několik novinek. Tou první je zkrácená trasa D – Nova Fitness jízda. Už loni pořadatelé připravili zbrusu novou „fitku“ tak, aby se nekřížila s borci z trasy hlavního závodu. Po loňském pokřtění dešťovou vodou se letos rozhodli pro další úpravu, aby si trať mohly s rodiči a dalšími amatéry a začínajícím i cyklisty v pohodě projet i malé děti. Trasa byla zkrácena na 13 km a terén je bez jakýchkoliv větších překážek. Bude to opravdu příjemné poježdění! Naproti tomu hlavní trasa B měří 55 kilometrů a čeká na vás převýšení 1350 metrů. Trasa je hravá, střídají se úseky nahoru – dolu, z největší části se odehrává v lese, nebude chybět nádherný úsek po písčité pláži přehrady. Jedou se tradičně dva velké a jeden malý okruh. Kdo ze závodníků s sebou bude mít doprovod, je velkou výhodou, že fanoušci svého favorita uvidí projíždět zázemím na Orlíku – Vystrkov hned dvakrát. Hlasité povzbuzování je místní skvělou tradicí. Vybrat si můžete i prostřední trasu C, která měří 32 kilometrů a její převýšení je 774 metrů.

Po celý den bude probíhat v zázemí na Orlíku – Vystrkov skvělý doprovodný program. Děti si přijdou na své při cyklistických závodech Junior Trophy, kde se utkají v několika věkových kategoriích, přičemž nechybí závody nejmenších špuntů na odrážedlech. Po závodech si to mohou užít v Dětském klubu, ve Škole kola Pepy Dresslera, dovádět na místním hřišti, v bazénu v areálu nebo se zúčastnit dalších her a soutěží. Pro všechny závodníky do 9 let je v cíli připravena odměna v podobě mini stavebnice Lego a hrací koutek ve stanu Lego je otevřen všem dětem, které rádi staví z barevných kostiček.

Po závodě čeká všechny účastníky výborné občerstvení ve stánku MENU, kavárna s vynikající italskou kávou, od pátku také jídlo ve stylovém dřevěném domku Šáteček, kde mají skvělé grilované pochoutky. Nejen proto se vyplatí na Orlík přijet o den dřív a zůstat do neděle. V Hotelu Orlík se dá prožít velmi příjemný víkend. Je tam k dispozici bazén, vířivka, sauna, masáže… Za poplatek je možné také přespat ve vlastním stanu. Kolo pro život nabídne všem závodníkům také bezplatnou Úschovnu kol, teplé sprchy, mycí boxy na kola v DEPO Kooperativy, dále jídelnu pod širým nebem i ve stanu, rychlý info systém s výsledky ze závodů… zkrátka, je opravdu hodně důvodů, proč přijet na Orlík strávit krásný sportovní den.

Více informací na www.kolopro.cz

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu