JAKÝ BYL FDF Funstorm Bike Camp na Kopřivné?

27.5.2014
<p>Po úspěšném minulém roce jsme se rozhodli i letos nabídnout bikerům FDF Bike Campy, které jsou určeny pro všechny, kteří by se rádi zdokonalili v technice jízdy na horském kole.</p>

Několik let aktivně závodíme ve sjezdu, fourcrossu i enduru, a proto je jasné, že i zaměření kempů je na tyto disciplíny. Nemusíte se však bát. Vycházíme ze základů (posed na kole, stabilita, průjezdy zatáčkami), věnujeme se i pokročilým prvkům (bunny hop, klopené zatáčky), ale nezapomínáme ani na techničtější ježdění (sjezdové a freeride tratě, skoky, dropy…). Sem tam se přidá i nějaký technický výjezd nebo přejezd, prostě vše, co se bude při vaší vyjížďce hodit. Základem je vyzkoušet si nejrůznější prvky, situace a pomoci dalším bikerům lépe ovládat svoje kolo.

Pro rok 2014 nám bude nejčastěji dělat základnu opět Bikepark Kopřivná v Malé Morávce, kde jsou k dispozici nejrůznější tratě, překážky, lanovka a v neposlední řadě super zázemí. Nejdete zde sjezdovou a freeride trať, nový flow trail určený především začátečníkům a středně pokročilým bikerům, nový pumptrack, skok do airbagu a několik malých dřevěných překážek. Každý si zde jednoduše najde to, co je třeba!

I přes velkou nepřízeň počasí máme za sebou první FDF Funstorm Bike Camp tohoto roku. Déšť nás provázel od rána do večera, ale ani to neodradilo 20 nadšených bikerů a bikerek ze všech koutů ČR, ale i ze Slovenska, aby sem dorazili a ježdění si užili. Během dvou dní jsme si pořádně zajezdili na blátě a v mokru a musím říct, že se s tím všichni poprali na výbornou. Možná by většina z nás v tomto počasí seděla doma v teple u rodinného krbu, ale na druhou stranu jsme měli skvělou příležitost vyzkoušet si opravnu náročné podmínky a zdokonalit se v jízdě na blátě a kluzkých kořenech.

Kromě ježdění na novém flow trailu a na freeride trati jsme letos měli k dispozici i nové menší dropy a dřevěné překážky na trénování stability a správné manipulace s kolem. Kamil Tatarkovič společně s Filipem Matušem (dlouholetý reprezentant ČR ve sjezdu, mistr republiky ve sjezdu a cyklotrialu), Pavlem Čepem (dlouholetý reprezentant ČR ve sjezdu, mistr republiky ve sjezdu a cyklotrialu, v současné době závodník endura) a Terezou Votavovou (reprezentantka ČR ve sjezdu a fourcrossu) si bikery rozdělili do menších skupin, díky kterým bylo možné ke každému přistupovat individuálně. Bylo fajn vidět, jak si všichni ježdění na blátě užívají, posouvají svoje hranice dál a dál, a jaký pokrok udělali za pouhé dva dny. Velké díky za podporu patří firmám FUNSTORM, FDF BIKE SHOP, NUTREND, VELO, ION, COMMENCAL a celému areálu Kopřivná v Malé Morávce!

Kamil Tatarkovič

Foto: David Kužela

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu