Jestřebí hory České spořitelny

22.5.2014
<p>Šlápněte do pedálů v Jestřebích horách 24.5.2014, Havlovice nad Úpou</p>

Pohodový den v sedle kola pro celou rodinu, to je závod horských kol Jestřebí hory České spořitelny, který se pojede tuto sobotu 24. května v Havlovicích nad Úpou. MTB maratón, fitness jízda, dětské závody a bohatý doprovodný program pro děti i dospělé po celý den můžete čekat od největšího a nejpopulárnějšího seriálu závodů na horských kolech pro širokou veřejnost u nás, Kolo pro život. Jestřebí hory budou jeho letošní třetí zastávkou a pojedou se již po jedenácté.

Pořadatelé z Apache bike teamu Úpice nabízejí na výběr ze tří tras. Ta hlavní “Pro život” (trasa B) je dlouhá 58 km a při jejím absolvování nastoupáte přes 1150 výškových metrů. Svým profilem sice nepatří mezi ty nejnáročnější závody seriálu, ale rozhodně je to nejrozmanitější a “nejvíc biková” trasa ze všech, které Kolo pro život nabízí. Táhlá stoupání, technické pasáže, které prověří vaši bikovou zdatnost, hravé sjezdy úvozovými cestami, stoupání údolím podél potoka s několika brody, přejezd hřebenu Jestřebích hor po několik kilometrů dlouhém singletracku, průjezd rozkvetlými loukami a občasné úseky po zpevněných cestách. To je stručný slovní popis hlavní trasy. Vy méně zdatní se ale nenechte rozladit. I pro vás je na výběr z několika variant méně náročných tratí.

Závod na kratší trase C “Pro radost” dlouhý 34 km s převýšením 660 m rozhodně není podřadné úrovně. Kopíruje totiž začátek (cca 27 km) a konec (7 km) hlavní trasy a jedná se tedy také o poctivou a rozmanitou bikovou trasu, i když se po ní nedostanete až na hřeben Jestřebích hor.

Naopak “Nova Fitness jízda” dlouhá 23 km vedoucí okolím Úpice a Havlovic je určena pro všechny, kdo se chtějí v klidu a pohodě projet na kole. Tato trasa je určena pro všechny začátečníky, starší účastníky a především pro Rodinné týmy.

Skvělou novinkou závodu je soutěž firemních týmů. Přihlásit se mohou 3 – 5 členný tým a vyhrát víkendový pobyt v Krkonoších až pro 20 lidí s pivem na celý víkend zdarma. Pro získání této ceny nemusíte být nejlepší, ale mít štěstí při losování. A čím více členů týmu, tím víc losů v osudí! Kromě hlavní výhry budeme losovat i další, především tekuté a masité, ceny. Velký prostor bude tradičně věnován dětem. V cílovém areálu se pojedou během dopoledne závody Junior Trophy, které jsou vypsány pro kategorie od 3 do 13 let, pro nejmenší je určen závod odrážedel. Po celý den bude k dispozici Škola kola, dřevěná dráha Pump Track, Lego stan, Dětský klub se spoustou her, soutěží a atrakce místního areálu jako minigolf, stolní tenis, trampolína nebo dětské hřiště. Doprovodný program je připraven i pro dospěláky. Od pátečního večera bude v zázemí závodu otevřen “Senior klub”, kde budete moci ochutnat grilované speciality, dát si točené pivo a v pátek večer vyladit formu na taneční zábavě s country kapelou.

Kolo pro život nejsou jen závody, ale i dokonalé služby a zázemí pro všechny účastníky akce. Patří mezi ně třeba DEPO Kooperativy, které nabídne mycí boxy na kola, bezplatnou úschovnu kola a servis kol od profesionálů, teplé sprch pro všechny závodníka a závodnice po dojezdu do cíle, Prádelna Whirlpool, kde si lze nechat vyprat a usušit závodní dresy, Modrá zóna České spořitelny s jídelnou, kavárnou a relax zónou, kde si můžete vychutnat jeden z pěti teplých chodů, studené i teplé nápoje, odpočinout si a popovídat si o zážitcích z absolvovaného závodu.

Přihlásit se můžete na místě v pátek 18:00 – 20:00 a sobotu 8:00 – 11:00 v kanceláři závodu v areálu v Havlovicích nad Úpou.

Ať už pojedete do Havlovic s vysokými závodním ambicemi nebo jen tak na pohodu, určitě si užijete nádherný sportovní den. Vyplatí se přijet i bez kola, zábava pro celou rodinu je po celý den!

Více informací zde: http://www.kolopro.cz/…jestrebihory

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu