Druhý závod Galaxy série vyhráli Hruška a Cesnaková

19.5.2014
<p>V sobotu 17. května se do Prachatic sjeli příznivci horských kol. Přesněji řečeno příznivci horských kol, kteří se nezalekli nepřízně počasí. Do celé republiky totiž o uplynulém víkendu dorazila studená fronta a déšť. Právě počasí se nejvíce projevilo na tom, že jindy oblíbený závod Galaxy série byl letos na startující chudý. Nemálo přihlášených se na poslední chvíli přehlásilo z dlouhé na krátkou trať a spousta předem přihlášených nepřijela vůbec. Byla to ale škoda, protože trať Fox Galaxy Maratonu byla opět o něco atraktivnější a celoroční snahy pořadatelů ukázat to hezčí v lesích v okolí Prachatic tak nevyzněly v plné síle.</p>

Vrásky na čele pořadatelům dělala nejen nepříznivá předpověď, ale také komplikovaná dopravní situace ve městě, kvůli které bylo nutné přesunout na poslední chvíli místo startu a cíle dál po trati k Lázním Sv. Markéty nad Prachaticemi. Díky tomu byla ve výsledku trať ve výsledku i o něco kratší, než bylo uvedeno v propozicích.

Zkrácení tratí ale nikomu ze startujících nevadilo. Do Prachatic totiž před víkendem dorazilo skutečně psí počasí. Teplota na úrovni chabých osmi stupňů nad nulou a vytrvalý déšť ustal jen na pár hodin, v kterých se zrovna konal závod. „Aspoň že tak“ ulevili si mnozí startující zabalení do dlouhých dresů, s šátky na hlavě a zimními rukavicemi. Šplíchalo to tedy jen odspodu.

Hned na úvod čekal na účastníky závodu na obou trasách tvrdý výšlap na Libín, jehož vrchol v nadmořské výšce 1093 metrů se skrýval hluboko v mracích. Během prvních třinácti kilometrů závodu nastoupali bikeři šest stovek metrů převýšení, což startovní pole dostatečně naředilo. I pravidelní účastníci závodu se mohli těšit z mnoha nových úseků a nebýt té spousty vody a bláta, byl by to závod na výbornou. Ale i tohle k horským kolům patří.

Vítězem se na dlouhé trati stal favorizovaný Jan Hruška ((Nilfisk ALTO Pro Cycling) před Davidem Knížetem (Prodoli Racing Team) a Zdeňkem Tomečkem (GS Cyklo Team Jistebnice). Kategorii žen vévodila Milena Cesnaková (UGO Allivictus Čistý sport), stříbro vybojovala Eva Kornalíková (Galaxy CykloŠvec) a bronz Jana Matlášková (Cyklo Jiřička). Na kratší trati zvítězili Jakub Kavalír (Eleven Rubena Test Team) a Jana Pichlíková (Sport Bike Strakonice).

Součástí dne v Prachaticích byly i dětské závody, účastnická tombola a nebo nové závody Galaxy GoldSprint na stacionárních kolech s pevným převodem, kde mohli účastníci z řad startujících i diváků vyhrát některou z hodnotných cen. Část startovného pořadatelé Fox Galaxy Maratonu v Prachaticích každoročně věnují dětem z dětského domova v Korytě. Děti letos obdrželi horské kolo Galaxy. Galaxy sérii letos zatím počasí příliš nepřeje, za deštivého a studeného počasí se totiž před dvěma týdny jel úvodní závod seriálu v Tálíně. Galaxy série teď pokračuje 14. června v Rožnově pod Radhoštěm a věřme tedy, že v Beskydech už počasí vyjde lépe. Více informací o Galaxy sérii 2014 a jednotlivých závodech včetně možnosti se přihlásit k některému z dalších šesti podniků seriálu najdete na stránkách www.galaxy-serie.cz.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu