Rozjeď to s úsměvem vol.2

12.5.2014
<p>Původně na rychlo ušítá akce s dětskými domovy v rámci Kola Pro Život se na poprvé povedla na tolik, že nebyl důvod v ní nepokračovat. A tak se tentokrát Tereza Votavová, ambasadorka Specialized projela v rámci Fitness jízdy s dětmi z dětského domova Horní Krnsko okolo Mladé Boleslavi. “Výběr domova byl znovu jen čistě podle pocitů a musím přiznat, že opět povedený. Ikdyž…Stejně, jak minule jsem byla v noci malinko na trní. Tentokrát sem si za to ale mohla sama. Zapomněla sem v pátek zavolat pana ředitele Chrpu, abychom si vše potvrdili. Naštěstí se ukázalo, že je to správňák, který se jen tak nezalekne.” Přiznala Tereza.</p>

Počasí se i přes zlé jazyky umoudřilo a tak na Krásné louce na děti čekal stánek plný kol a ostatního vybavení zalitý sluncem. “Kluci ze Specialized připravili dětem, panu řediteli i paním vychovatelkám kola a ostatní věci přesně podle jejich postav. Bylo to parádně nachystané, děti jen zíraly. Abysme neztráceli čas, přihlásili jsme ty mladší tentokrát i do závodů Junior Trophy, ať si to pořádně užijou.” Popsala na úvod 25-ti letá reprezentantka ve fourcrossu. “Šli jsme do toho po hlavě a na oči. Hehe. To byl mazec. Vyslala sem tam pět ‚koníků‘ a všichni mě moc mile překvapili. Vůbec se toho nebáli. Na začátku ode mě dostali pár fourcrossových rad, ohledně ostrých loktů a tak podobně…Znáte to… Fakt jeli dobře. Sem myslela, že už s námi Fitku nepojedou, protože si celkem hrábli a nakonec je JT naladilo tak, že jeli obojí.” Dodala.

Na startu Fitness jízdy, tedy, stálo 10 dětí z DD Horní Krnsko, ve věku 8 – 15 let a protože v domově všichni drží po spolu, nechyběly ani dvě paní vychovatelky Iva a Iva a dokonce sám pan ředitel Chrpa. “Když jsem slyšela, že se účastní tak bohatý doprovod, začala jsem se moc těšit. Je supr, že děcka podpořili. Byli sme jako jedna velká rodinka, hehe. Bylo to fajn, ikdyž trasa Fitky nebyla rozhodně zadarmo.” Profil tratě nebyl až tak zběsilý, avšak počasí, které v Boleslavi vládlo pár dní před závodem, zaručilo všem účastníkům nevšední zážitek. Stoupání i klesání v opravdu kluzském, mokrém a rozbláceném podkladu patrně proškolilo ne jednoho závodníka. Samotná Tereza přiznala, že to nebylo málo: “Jako škubala sem se tam jak ještěrka na ledu. Sice sem nešla k zemi ani jednou, ale párkrát jsem měla hodně na mále. A ty výjezdy taky nebyly uplně jednoduché. Děcka se s tim popraly nakonec hodně dobře. Sem se o ně bála, když sem viděla, co nás čeká. Ale teda jako klobouček dolů před nimi přede všemi. Mám opět pár adeptů na svěřence. Hehe.” Nejstarší kluci z domova dorazili dokonce cca okolo 5. místa. Což svědčí o tom, že to pravděpodobně nejsou žádná ořezávátka. Počasí ten den přálo a tak si všichni užili závod do sytosti, bez starostí, nezávisle na výsledném čase. Po dojetí tratě nechybělo opět doplění energie v podobě sladkého oběda, vyblbnutí se na pumptracku a v neposlední řadě vyhlášení tomboly. Tady překvapivě děti také zabodovaly, štěstí jim totiž přálo a díky šťastné ruce malého Františka odcházeli zpět do domova bohatší o pumpičku, nářadí a tachometr. “Naším cílem bylo, aby si to děti užily. To se myslím hodně podařilo. Teda aspoň já sem to tak vnímala. Díky poměrně náročným podmínkám mají děti nezapomenutelný a vydřený zážitek. To je přesně to, co sem chtěla. Protože jedině takové zážitky se nezapomínají a motivují nás plnit si své sny.” Zhodnotila celou akci fourcrossařka a ambasadorka Specialized, Téra Votavová. Během celého dne vznikla nová kamarádství, padl nespočet úsměvů od ucha k uchu, ale i pár slz. Náročný den plný nezapomenutelných okamžiků. Proto vlastně celý projekt vznikl. Rozdat radost tam, kde to třeba nemají tak jednoduché. I za cenu toho, že by šlo jen o jediný den. Celá událost by se samozřejmě nemohla bez podpory nejrůznějších lidí a firem realizovat. Jak sama fourcrossařka a sjezdařka Tereza Votavová dodala: “Chtěla bych moc poděkovat firmě Specialized, především pak Martinovi Šťastnému, panu řediteli Chrpovi i vychovatelkám Ivám z domova Horní Krnsko, pořadatelům KPŽ a hlavně pak dětem, že byly tak statečné a přátelské. I já mám díky těmto všem zážitek, který mě požene kupředu hodně dlouho.”
A protože dobré nápady očividně opravdu fungují jako sněhová koule, nezbývá, než si užívat, jak se dětská radost nabaluje, nabaluje a těšit se na další závod KPŽ. Tentokrát 24.5. v Úpici. Ano, ani tam nebudou chybět děti z některého okolního dětského domova.

Více informací o projektu “Rozjeď to s úsměvem” se může dozvědět na facebooku Specialized Eastern Europe. https://www.facebook.com/…ializedCzech?…

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu