Otevření pumptracku v Českých Budějovicích

1.4.2014
<p>Více než dvouleté snažení konečně nese ovoce a tuto sobotu se otvírá první legální bikový plácek v Českých Budějovicích.</p>

Za tímto projektem stojí dvojice Pavlů z cykloobchodu FRbikes.cz, to oni jsou iniciátoři, designéři a stavitelé Minibikeparku Máj. Přijměte pozvánku na slavnostní otevření jejich díla:

Minibikepark Máj je veřejné sportoviště pro horská a BMX kola. Investor: statutární město České Budějovice Design a realizace: FRbikes.cz, podzim 2013 Oficiální otevření minibikeparku: Sobota 5.4. 2014 Lokace: ulice U lesa, sídliště Máj, České Budějovice Facebook: https://www.facebook.com/minibikeparkmaj

Jelikož je Minibikepark Máj veřejným sportovištěm a je financovaný z veřejných peněz, navrhovali jsme ho tak, aby sloužil co nejširšímu spektru uživatelů, aby byl bezpečný a sjízdný pro děti a začátečníky a zároveň atraktivní a zábavný pro ty, co na kole už něco umí. Park na ploše 50 × 40 metrů obsahuje řadu tří příjemných lavic za sebou a jeden pořádně našejplej funbox ideální na pilování triků. Zbytek plochy vyplňuje velký pumptrack vhodný jak pro začátečníky, tak pro pokročilejší trénink techniky a fyzičky. Vše je navzájem logicky propojeno a park nabízí spoustu možností a variací jak ho projet, nebo proskákat. Minibikepark by nebyl dokončen bez pomoci mnoha dobrovolníků, za což jim patří nehynoucí dík. Poslední úpravy jsme prováděli ještě tento týden.

Slavnostní otevření v sobotu 5.4. 2014

Čeká na vás dobré svezení a příjemná atmosféra. Jako doprovodné akce jsme pro vás připravili závod na pumptracku pro všechny věkové kategorie. Na hliněném dirtu/funboxu proběhne Dirt Jam, při kterém se budete moct pokochat rozličnými triky a rotacemi přes všechny osy. Tak si přijďte zajezdit, zafandit, nebo jen na kus řeči.

Program – sobota 5.4. 2014

12:30 – slavnostní otevření a pokřtění Minibikeparku Máj 13:30 – FRbikes o zlatou pumpu – pumptrack Race 14:30 – FRbikes Dirt Jam na hliněném funboxu 15:00 – volné ježdění

FRbikes o zlatou pumpu Otevřený závod na pumptracku na čas pro horská i BMX kola.

Kategorie: Špunti do 8 let – jeden malý okruh, šlapání povoleno Potěr do 11 let – dva malé okruhy, šlapání povoleno Junioři 12 – 14 let – dva velké okruhy Ženy – dva velké okruhy Open (všichni ostatní) – dva velké a jeden malý okruh – bez šlapání!

Startovné: 0Kč Povinná výbava: helma, doporučená výbava: rukavice, chrániče kolen a loktů. Ceny: respekt soupeřů, drobné věcné od FRbikes

FRbikes Dirt Jam Dvacetiminutový jam plný triků na dirtovém hliněném skoku (funboxu). Jezdci a diváci sami zvolí vítěze. Helma je povinná, startovné zdarma!

Pumptrack je hit posledních bike sezón. Jedná se o malý okruh, či soustavu okruhů, kde se jezdec pohybuje a zrychluje jen “pumpováním” hliněných boulí a projížděním klopených zatáček. Pumptrack je bezpečný a velmi zábavný trénink oblíbený začátečníky, dětmi i pokročilými jezdci. Nabyté dovednosti, kontrola nad kolem a cit pro terén, lze zužitkovat ve všech bikových disciplínách od dirt jumpu přes sjezd až po cross country. Pumptrack má relativně skromné nároky na prostor i stavební náklady, ale zato nabízí vysokou užitnou hodnotu pro široké spektrum uživatelů.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu