Rekordních1 500 bikerů na Genesis Bike Prague

24.6.2013
<p>Lepší reklamu si snad ani závody horských kol nemohly přát. Jejich největší pražský závod Genesis Bike Prague lámal v sobotu v Nových Butovich rekordy a to nejen ty teplotní. Na start závodu se postavilo bezmála 1 500 bikerů.</p>

„Že nás je tady víc než loni?“ usmíval se na startu obhájce loňského prvenství Tomáš Vokrouhlík. Při prvním ročníku zápolil s tisícovkou soupeřů, letos jich měl o polovinu více. Přesto to byl znovu on, kdo udával tempo prvních kilometrů a než se trať rozdělila na dvě různé distance, byl vedoucím mužem peletonu. A to nebylo jen tak, vždyť na záda mu dýchal vítěz dvou etap Giro d´Italia Jan Hruška a nevyzpytatelný terénní exprofesionál a trenér Milan Spěšný.

A nakonec, pro někoho možná překvapivě, uspěl třetí jmenovaný. „Jestli jsem překvapený? Vy asi víc,“ smál se v cíli vítěz hlavního závodu na 60 kilometrů. „Věděl jsem, že když si kluky nenechám ujet, že v závěru budu mít převahu.“ A to se přesně stalo, v závěrečném spurtu Spěšný protivníkům nedal šanci. Mezi ženami uspěla na delší 60tikilometrové trati Michaela Procházková a na 35 kilometrech Jana Šimánková. Mezi muži kratší distanci ovládl David Janda. Druhý ročník Genesis Bike Prague byl rovněž zajímavým měřením sil mezi fotbalisty Dukly a hokejisty Sparty. Mezi nimi se ale žádné překvapení nekonalo, hokejisté svého soupeře doslova deklasovali a jen pár fotbalistů pustili v cíli mezi sebe.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu