Nejbajkovější dějství KPŽ startuje v sobotu v Jestřebí

15.5.2013
<p>Kolo pro život už naplno rozjelo svou novou sezónu a týden po úspěšném závodě Mladá Boleslav Tour Škoda Auto pokračuje už tuto sobotu 18. května další dílem, kterým je 10. ročník MTB maratonu Jestřebí hory České spořitelny. Start je v Úpici a cíl v překrásném sportovním areálu v Havlovicích nad Úpou, které se pyšní titulem Vesnice roku 2007.</p>

Hlavní trasa závodu „Pro život“ je dlouhá 58 km a při jejím absolvování nastoupáte přes 1200 výškových metrů. Svým profilem sice nepatří mezi ty nejnáročnější v seriálu, ale rozhodně je to nejrozmanitější a „nejvíc biková“ trasa ze všech, které Kolo pro život nabízí. Táhlá stoupání, při kterých z vás bude tryskat pot proudem, technické pasáže, jež prověří vaši zdatnost, hravé sjezdy úvozovými cestami, stoupání údolím podél potoka s několika brody, přejezd hřebenu Jestřebích hor po několik kilometrů dlouhém singletracku, průjezd rozkvetlými loukami a občasné úseky po zpevněných cestách. To je stručný popis hlavní trasy. Věřte ale, že realita podkrkonošské přírody je daleko barvitější. Jestřebí hory nabízí terény pro opravdové bikery.

Hlavní závod startuje v 11.30 hod. Závod na kratší trase „Pro radost“ dlouhé 34 km s převýšením 660 m rozhodně není závodem podřadné úrovně. Kopíruje totiž začátek (cca 27 km) a konec (7 km) hlavní trasy a jedná se tedy také o poctivou a rozmanitou bikovou trasu, i když se po ní nedostanete až na hřeben Jestřebích hor. Start je ve 12.30. Naopak Fitness jízda dlouhá 23 km vedoucí okolím Úpice a Havlovic je určena pro všechny, kdo se chtějí v klidu a pohodě projet na kole. Tato trasa je bez vyhodnocení výsledků a určena je především pro rodinné týmy či bikery, kteří si na větší porci netroufnou. Na trasu vyrazí přesně ve 13 hodin.

Velký prostor bude tradičně věnován dětem. V cílovém areálu se pojedou závody Junior Trophy, které jsou vypsány pro kategorie od 3 do 13 let. Po celý den bude k dispozici dětský bike park Pepy Dreslera, dřevěná dráha Pump Track, dětský klub se spoustou her a atrakce místního areálu jako minigolf, stolní tenis, trampolína nebo dětské hřiště. Doprovodný program je připraven i pro dospěláky.

Od pátečního večera bude v zázemí závodu otevřen Senior klub, kde budete moci ochutnat grilované speciality, dát si točenou Plzeň nebo místní pivo Krakonoš a v pátek večer vyladit formu na taneční zábavě s country kapelou. Jedním z partnerů seriálu Kolo pro život je internetový obchod www.bike4u.cz. Ten je zároveň hlavním partnerem závodu Jestřebí hory České spořitelny. Všem účastníkům závodu věnuje kvalitní cyklistické ponožky a poukaz na nákup v hodnotě 100 Kč.

Více o závodě a seriálu na www.kolopro.cz

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu