Hans Rey pomáhá na Haiti

25.2.2013
<p>Hans Rey není jen žijící legenda MTB a trialu, ale také člověk, který nemá problém pomáhat druhým. Jeho charitativní organizace Wheels 4 Life se opět hlásí o slovo, tentokrát závodem na Haiti coby prostředníkem pomoci.</p>

Haiti Ascent Mountain Bike Stage Race je název akce MTB Ayiti, která má být více než jen závodem, má být základním kamenem pro vytvoření MTB ekosystému na Haiti. Sice už není Hans žádný závodník, ale pořád má zvučné jméno, aby přilákal pozornost a podpořil vývoj cyklistické infrastruktury v zemi s tíživou ekonomickou situací, zvláště po zemětřesení v roce 2010.

Dvoudenní závod napříč ostrovem vedl přes tamější hory, organizaci si na svá bedra nevzal nikdo jiný než Rick Sutton s jeho partou, další významná postava MTB scény – zakladatel cyklistického festivalu Sea Otter. Dvacítka kol byla rozdělena mezi děti, které každý den dlouze cestují. Dalších pět kol si bude půjčovat skupinka nadšenců, kteří nemají na své kolo. David Wilcox zaučil pár místních mechaniků a rozdal nářadí za 7000 dolarů.

P. Štuka

Foto: Steve Z, Michael Kantor, Heidi Swift a Jonah Matthewson

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu