ENDURO WORLD SERIES 2013 zná kalendář

10.12.2012
<p>Popularita endura roste, vznik světové série závodů v této disciplíně se tak dal očekávat. Enduro World Series ve spolupráci s Enduro Mountain Bike Association (EMBA) nabídne již první rok všem příznivcům endura sedm skvělých akcí odehrávajících se v Itálii, Francii, Kanadě a USA mezi květnem a říjnem roku 2013.</p>

Enduro World Series byla vytvořena v říjnu 2012 s cílem sjednocení světové komunity enduro závodění na horských kolech. Enduro World Series spojuje největší MTB enduro události na světě, jezdcům chce nabídnout ty nejlepší závody společně s uvolněnou atmosférou, která k nim patří. Tým, který stojí za vznikem série, má jeden cíl – globálně rozvíjet a podporovat disciplínu enduro nejen pro jezdce, ale i pro samotný sport a průmysl. Díky sdílení zkušeností italského Super Endura, francouzské Enduro Series, festivalu Crankworx a Světového poháru nabídne Enduro World Series opravdu jedinečné mezinárodní závody.

„Vzhledem k tomu, že celá série byla oficiálně vyhlášena až 22. listopadu, měli jsme opravdu málo času pro zkompletování kalendáře na následující sezónu 2013. EMBA pracovala neuvěřitelně tvrdě, aby se vytvořil kalendář, který obsahuje největší enduro závody v nejlepších lokalitách, na nejlepších trailech na světě,” říká Chris Ball, ředitel série. „Jsme opravdu nadšeni vybranými akcemi a jsme hrdí na to, že součástí je i Enduro des Nations ve Francii, což je místo, kde se tato disciplína zrodila.”

Pro více informací se můžete podívat na internetové stránky www.enduroworldseries.com, kde bude od začátku příštího roku k dispozici i registrace pro závodníky. Dále je možné sledovat dění také na Facebook kanálu www.facebook.com/…oWorldSeries.

Kamil Tatarkovič

Foto: Rocky Mountain

Kompletní kalendář je následující:

18.-19. května – Superenduro PRO – Punta Ala, Itálie

29.-30. června – Enduro Series – Val d’Allos, Francie

6.-7. července – Crankworx Les 2 Alpes – Les 2 Alpes, France

27.-28. července – Colorado Freeride Festival – Winter Park, USA

10.-11. srpna – Crankworx Whistler – Whistler, Kanada

24.-25. srpna – Enduro Des Nations – Val d’Isere, Francie

19.-20. října – Superenduro PRO – Finale Ligure, Itálie

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu